Προχωρα η αντικατασταση των δικτυων υδρευσης στους οικισμους του Δημου Κομοτηνης

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για Δουκάτο, Καλλίστη και Καλαμόκαστρο, και έπονται άλλοι

Προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στους πρώην Δήμους Αιγείρου και Νέου Σιδηροχωρίου κινείται η ΔΕΥΑΚ, με ένα ακόμα βήμα να γίνεται το πρωί της Δευτέρας, με την υπογραφή της σύμβασης για την αντικατάσταση των δικτύων στους οικισμούς Καλαμόκαστρου, Καλλίστης και Δουκάτου.

«Σήμερα ολοκληρώνεται ακόμα μια φάση της προσπάθειας που ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση, και αφορά την υδροδότηση του μέλλοντος των οικισμών μας» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νότης Χαραλαμπίδης, μιας και θα αντικαθιστούν παμπάλαια και γηρασμένα δίκτυα της εσωτερικής ύδρευσης με καινούρια που διασφαλίζουν 100% την ποιότητα του νερού, καλύτερες πιέσεις, καλύτερες παροχές και ελαχιστοποιούν τα φαινόμενα αδιαφανών διαρροών και τα σπασίματα.

Πέραν των συμβάσεων αυτών, που είχαν προϋπολογισμό άνω του 1 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος, θα ακολουθήσουν και άλλοι οικισμοί, μεταξύ των οποίων οι Άγιοι Θεόδωροι, η παραλία Μέσης, η Αρωγή, η Πόρπη, η Μελέτη και η Μεσσούνη, κάτι που σημαίνει πως σταδιακά τα δίκτυα ύδρευσης των οικισμών του δήμου  αναβαθμίζονται.

Ο τελικός στόχος είναι να ολοκληρώσουν την αντικατάσταση των δικτύων σε σχεδόν όλους τους οικισμούς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.