Εκπαιδευτικοι της Ροδοπης κατα της εξισωσης πτυχιων τους με τιτλους των κολλεγιων

Μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ροδόπης

 

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν την Τρίτη 21 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας, αντιδρώντας στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην εξίσωση των πτυχίων των ελληνικών ΑΕΙ με τους τίτλους σπουδών που προσφέρουν τα κολέγια.
 
Και στη Ροδόπη οι εκπαιδευτικοί – μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες», με βάση την απόφαση της ΔΟΕ για 3ωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου, συμμετείχαν σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του κτιρίου των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης διεκδικώντας την απόσυρση του άρθρου 50 που εξισώνει τα πτυχία τους με εκείνα των κολεγίων, καθώς και μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
 
«Υπερασπίζουμε την αξία των πτυχίων, αντιμαχόμαστε τη λογική του προσοντολογίου και του σχολείου της αγοράς, αγωνιζόμαστε όπως λένε οι αποφάσεις μας για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – κανείς απολυμένος/η – όλοι με ίσα δικαιώματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ και όποια άλλη πάει να εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές θα μας βρει μπροστά της» ανέφερε το κάλεσμα του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ν. Ροδόπης κ. Στέφανου Μακρυγιάννη το βράδυ της Δευτέρας.

Στέφανος Μακρυγιάννης
«Διεκδικούμε μία εκπαίδευση των όλων, με εργαζομένους που θα έχουν ίσα δικαιώματα»

Ο ίδιος μαζί με συναδέλφους του έδωσε το παρών και στην κινητοποίηση εξηγώντας το πλαίσιο των διεκδικήσεων. «Διαφωνούμε με την αναγνώριση της ισοτιμίας των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων των κολλεγίων σε σχέση με αυτά των πανεπιστημιακών δημόσιων ιδρυμάτων της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας επίσης την «απόλυτη ανάγκη» όπως την χαρακτήρισε μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών συμβασιούχων της εκπαίδευσης, που αγγίζουν σχεδόν τις 35.000 κάθε χρόνο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Υπάρχουν συνάδελφοί μας οι οποίοι δουλεύουν 17 χρόνια ως συμβασιούχοι, αναπληρώνοντας δηλαδή τους εαυτούς τους» σημείωσε εξηγώντας πως απαιτείται «η μονιμοποίησή τους με μοναδικά κριτήρια το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία τους».
 
Ο ίδιος στάθηκε στο υφιστάμενο καθεστώς τους προσοντολογίου που μοριοδοτεί μία σειρά διαφορετικών κριτηρίων εκτός από την προϋπηρεσία και το βασικό πτυχίο, για να εξηγήσει πως «η κατεύθυνση που κινείται η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι η κατεύθυνση του σχολείου της αγοράς, της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης και αντί γι’ αυτό εμείς διεκδικούμε μία εκπαίδευση των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, με εργαζόμενους που θα έχουν τα ίδια δικαιώματα, ασφάλεια, σταθερή σχέση εργασίας και θα μπορούν προφανώς να προγραμματίσουν τόσο τη δουλειά τους όσο και την προσωπική τους ζωή».
 
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μακρυγιάννης αναφέρθηκε και στη συνέχεια των κινητοποιήσεων στη βάση του σχεδιασμού που θα αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις των σωματείων όλης της χώρας, το αμέσως επόμενο διάστημα.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.