Σχολικο Μαραθωνιο Ανακυκλωσης και περιβαλλοντικης συνειδησης ξεκινα η Κομοτηνη

Τα σχολεία θα συγκεντρώσουν ανακυκλώσιμα υλικά, σε μια δράση ευγενούς άμιλλας με κύριο ωφελούμενο το περιβάλλον

Ήδη 200 άτομα έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα Followgreen του Δήμου Κομοτηνής, στην οποία υπάρχουν προσφορές από 23 επιχειρήσεις

 
Τους πρώτους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού, αλουμινίου και μπαταριών, δίνοντας το εναρκτήριο έναυσμα για την υλοποίησης της δράσης του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης στα δημοτικά σχολεία του διένειμε ο Δήμος Κομοτηνής την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, ξεκινώντας από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και το 1ο Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής.
 
Την έναρξη της σχολικής δράσης, που  πραγματοποιείται από τον Δήμο Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κομοτηνής και τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας, Followgreen, κήρυξε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης, ενώ η διανομή κάδων ανακύκλωσης στα δημοτικά σχολεία θα γίνει υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας.
 
Τα σχολεία καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες, ενώ και οι γονείς μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια των παιδιών, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά και δωρίζοντας έως 100 πόντους μηνιαίως μέσω της πλατφόρμας Followgreen
 
Όλα τα σχολεία μετά το πέρας της σχολικής δράσης θα επιβραβευτούν σε ειδική εκδήλωση για την προσπάθειά τους.
 

Βοηθώντας να γίνει καλύτερη η πόλη

 
Ο Μαραθώνιος αυτός, με τη συμμετοχή στη διαδικτυακή πλατφόρμα Followgreen, θα βοηθήσει όλους τους πολίτες της Κομοτηνής, να μάθουν τι σημαίνει ανακύκλωση, σημείωσε ο κ. Γκαράνης.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής ξεκινά από τα Δημοτικά και τα μικρά παιδιά, που πιστεύει ότι είναι το μέλλον της ανακύκλωσης, με τον Δήμαρχο να ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που θα συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, καθώς και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη.
 
«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή και να κάνουμε μια πόλη πιο φιλική, πιο χρήσιμη αλλά περισσότερο πιο καθαρή» ανέφερε, τονίζοντας πως ήδη έχει γίνει καλή δουλειά στα σχολεία, με τα παιδιά να γνωρίζουν όχι μόνο τι σημαίνει ανακύκλωση αλλά και τα υλικά που ανακυκλώνονται, γεγονός που θα βοηθήσουν στο μέλλον να γίνει καλύτερη η πόλη.
 

200 εγγραφές στην πλατφόρμα Followgreen

 
Η πλατφόρμα Followgreen άλλωστε, έχει ήδη αγκαλιαστεί από την Κομοτηνή, σημείωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Followgreen κ. Παναγιώτης Λεβέντης, μιας και από τις αρχές Δεκεμβρίου ήδη έχουν εγγραφεί 200 μέλη.
 
Στην πλατφόρμα έχουν επίσης εισαχθεί 23 επιχειρήσεις, με 43 προσφορές για όλους τους πολίτες της Κομοτηνής, για αυτό και κάλεσε όλους τους Κομοτηναίους να εγγραφούν στην πλατφόρμα, και ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών των σχολείων, ώστε να βοηθήσουν την προσπάθεια των παιδιών στον σχολικό Μαραθώνιο που ξεκίνησε από την Τετάρτη.
 
Στο σχολικό μαραθώνιο, τα παιδιά καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες, που συλλέγονται στους ειδικούς κάδους που παραδόθηκαν, με την υπηρεσία να συγκεντρώνει αυτούς τους κάδους ανά 10-15 μέρες.
 
Τα κιλά των συλλεχθέντων ειδών θα μετατρέπονται σε πόντους, που θα φαίνονται στην πλατφόρμα ώστε ο καθένας να έχει εικόνα για την πορεία του κάθε σχολείου.
 
Τέλος το επόμενο διάστημα θα διοργανωθούν  ενημερώσεις για τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ώστε να είναι και αυτοί ενήμεροι για τη δράση και τι χρειάζεται για αυτή.
 

Αναστρέφουν τη ζημιά στον πλανήτη

 
Τέλος η διευθύντρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου κ. Χρυσούλα Μίνγκου σημείωσε πως η ανταπόκρισή τους για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν άμεση, γιατί τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
 
«Η δική μας γενιά είναι αυτή που κατέστρεψε τον πλανήτη, και εμείς οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά πώς, αν όχι να διορθώσουν, να μην συνεχίσουν αυτή την καταστροφή» ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι μέσω του προγράμματος θα γίνουν πιο οργανωμένοι σε αυτό που έκαναν ήδη.
 
«Πιστεύω ότι όλα τα σχολεία ανταποκρίθηκαν, και αυτό που περιμένουμε, είναι αυτή η προσπάθεια να φτάσει και στις οικογένειες, από τις οποίες ξεκινούν όλα» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.