Δημος Ιασμου: Στο «Διαυγεια» η αποφαση για μειωση η απαλλαγη απο δημοτικα τελη ευπαθων κοινωνικα ομαδων

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
Αναρτήθηκε στο Διαύγεια η απόφαση για μείωση ή απαλλαγή από δημοτικά τέλη σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου Ιάσμου. Να θυμίσουμε ότι με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου για το έτος 2020, μειώνονται κατά 50 % ή απαλλάσσονται από τέλη Καθαριότητας, φωτισμού και ΤΑΠ: α) Μονογονεϊκές οικογένειες, β) Τρίτεκνοι, γ) Πολύτεκνοι, δ) Οικογένειες που έχουν ένα τουλάχιστον μέλος με αναπηρία μεγαλύτερη ή ίση με ποσοστό 67%.
 
Οι αιτήσεις και η συγκέντρωση των δικαιολογητικών γίνονται στο Κέντρο Κοινότητας Ιάσμου. 
 
Οι δικαιούχοι οφείλουν να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:
  • Φωτοτυπία ταυτότητας του δικαιούχου ή άδεια διαμονής των δικαιούχων και των προστατευόμενων μελών σε περίπτωση κατοίκων υπηκόων τρίτων χωρών.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Εκκαθαριστικό σημείωνα για τα εισοδήματα του 2018 που εκκαθαρίστηκαν το 2019.
  • Ε1 του 2018 και Ε9 2020
  • Τελευταίο απόκομμα λογαριασμού ρεύματος της ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου στο όνομα του δικαιούχου ή μέλους της οικογένειας με αποδεικτικό εξόφλησής του
  • Συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο αναρτημένο στο taxisnet
  • Βεβαίωση σπουδών σε περίπτωση που τα προστατευόμενα τέκνα είναι ενήλικα και σπουδάζουν σε αναγνωρισμένο ίδρυμα του εσωτερικού ή της αλλοδαπής ή βεβαίωση που να αποδεικνύει ότι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.
  • Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι θα ενημερώσει άμεσα σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής των στοιχείων βάσει των οποίων έτυχε της μείωσης των δημοτικών τελών.
 
Επιπλέον οι παρακάτω κατηγορίες πρέπει να προσκομίσουν:
 
Μονογονεϊκές οικογένειες: Οποιοδήποτε διοικητικό ή δικαστικό έγγραφα αποδεικτικό μονογονεϊκότητας
Οικογένειες που έχουν ένα τουλάχιστον μέλος με αναπηρία μεγαλύτερη ή ίση σε ποσοστό 67%: Πιστοποιητικό ΚΕΠΑ ή απόφαση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας είτε απόφαση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας που έχουν εκδοθεί πριν τη λειτουργία των ΚΕΠΑ και εξακολουθούν να ισχύουν, είτε βεβαίωση απογραφής στα μητρώα της Πρόνοιας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.