Γυριζουν την πλατη στην διοδο της Νυμφαιας οι διερχομενοι;

Κατά 15% μειώθηκε το δεύτερο εξάμηνο η κίνηση από τον συνοριακό σταθμό

Μπορεί τα στοιχεία να δείχνουν ότι οι διελεύσεις από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας το 2019 μειώθηκαν ελάχιστα, κατά 1,8%, στην πραγματικότητα η μείωση που παρατηρήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δείχνει ότι το ζήτημα είναι πολύ μεγαλύτερο, και είναι πολύ πιθανό πως θα είναι πιο εμφανές το 2020.
 
Και αυτό γιατί το δεύτερο εξάμηνο, που περιλαμβάνει τους πιο τουριστικούς μήνες, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο, ο οποίος παραδοσιακά έχει υψηλή κίνηση, παρουσίασε σημαντική μείωση στους διερχόμενους, που ανήλθε στο 15%, με σχεδόν 100.000 διελεύσεις λιγότερες, και τα ποσοστά της μείωσης να βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα.
 
Ο μόνος λόγος που στο τέλος του χρόνου ο αριθμός των διερχόμενων παρέμεινε υψηλός, ήταν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019, συνεχίζοντας μετά από ένα πολύ  δυνατό 2018, είχαμε αυξημένες διελεύσεις, που κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών το δεύτερο εξάμηνο.
 
Αν όμως αυτή η τάση συνεχιστεί, με δεδομένα και τα εγγενή προβλήματα που έχει η διέλευση με την έλλειψη υποδομών, τότε μπορεί να δούμε τις διελεύσεις να φθίνουν ακόμα περισσότερο, και ακόμα και αυτό το ανεκμετάλλευτο ποσοστό διερχόμενων τουριστών να μειωθεί, κάνοντας με τη σειρά του πιο δύσκολη την προσέλκυση του, που πολλοί επιθυμούν αλλά δεν φαίνεται να έχουν καταφέρει.
 
Στα γενικότερα στοιχεία που συνέλεξε το Ινστιτούτο της ΣΕΤΕ, ο αριθμός των διελεύσεων στη Νυμφαία το 2019 ανήλθε στο 1.643.250, κατά 1,8% χαμηλότερο από το 2018, όταν και ήταν 1.672.719.
 
Για ακόμα μια χρονιά ο πιο πολυάσχολος μήνα ήταν ο Αύγουστος, όταν και υπήρξαν 321.813 διελεύσεις, μειωμένες κατά 14,1% από τον ίδιο μήνα το 2018, όταν και έφτασαν τις 374.848.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.