Με εικονικα πτυχια Kerameos College η διαμαρτυρια των εκπαιδευτικων στην Κομοτηνη

Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην εξίσωση των πτυχίων, ζητώντας μαζικούς και μόνιμους διορισμούς

Με εικονικά πτυχία από το… Kerameos College, διανθίστηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου η διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στη Ροδόπη, που επαναλήφθηκε στο πλαίσιο της συνέχισης και κλιμάκωσης των πολύμορφων αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για εφαρμογή του προσοντολογίου, εξίσωση των πτυχίων κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ, απολύσεις αναπληρωτών και τις τιμωρητικές διατάξεις που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
 
Στα εικονικά αυτά πτυχία, αναγραφόταν το όνομα του… ιδρύματος και η περιγραφή «Πάρε πτυχίο τώρα χωρίς πανελλαδικές» καθώς και οι τύποι καρτών που γίνονται δεκτές.
 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Στέφανος Μακρυγιάννης, προχώρησαν σε αυτή τη διαμαρτυρία λόγω των διατάξεων του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, που περιλαμβάνουν την αναγνώριση και την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Κολλεγίων με αυτά των ΑΕΙ.
 
Παράλληλα τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς αποκλείοντας τους από τους πίνακες προσλήψεων όταν αυτοί παραιτούνται όταν έχουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και δεν μπορούν να μετακινηθούν, και επί της ουσίας, σύμφωνα με τον κ. Μακρυγιάννη, καταργεί την αξία των δημόσιων πανεπιστημίων και εισάγει χαρακτήρα εμπορευματοποίησης στην Δημόσια Εκπαίδευση.

 
«Θεωρούμε πως το μεγάλο πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι η έλλειψη μόνιμων μαζικών διορισμών» τόνισε, επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση 35.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, κάποιοι εκ των οποίων μέχρι και 17 χρόνια, και έτσι αυτοί θα πρέπει να μονιμοποιηθούν γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης.
 
Σε αυτό το μήκος κύματος, ανέφερε πως ακόμα και το σύστημα προσλήψεων, που έρχεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ και ψηφίστηκε πέρυσι από την προηγούμενη, προάγει την εμπορευματοποίηση της γνώσης, μιας και βάζει τους εκπαιδευτικούς σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και συγκέντρωσης μορίων, ώστε να διαγκωνίζονται για λιγότερες θέσεις εργασίας από τις πραγματικές ανάγκες.
 
Για αυτό και οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τον κ. Μακρυγιάννη, θα συνεχίσουν τον αγώνα για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, μη αποδεχόμενοι την εξίσωση των πτυχίων τους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.