Πρωτοβουλιες για την αντιμετωπιση της ανεργιας και στην Ροδοπη απο τον ΟΑΕΔ

Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής ΟΑΕΔ

«Ο ΟΑΕΔ είναι εδώ να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες και να λύσει προβλήματα όπου μπορεί, και με τον πιο άμεσο τρόπο»

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, πραγματοποιώντας συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών υπηρεσιακών φορέων, ενώ βρέθηκε και στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση βιογραφικών για εργασία στην κατασκευή του αγωγού IGB, που διοργάνωσε ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής.
 
Ο κ. Πρωτοψάλτης εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην Κομοτηνή, ιδιαίτερα γιατί συμπέφτει με την εκδήλωση για την συγκέντρωση βιογραφικών με την ευκαιρία της κατασκευής του αγωγού.
 
«Εμείς ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας και θέλουμε να κάνουμε συμπράξεις τέτοιου είδους, μαζί με επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν και επενδύουν στην Ελλάδα σε νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε, και αυτό γιατί θέλουν να πετύχουν την σύζευξη μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης, ώστε οι άνεργοι να βρίσκουν καλές δουλειές πλήρους απασχόλησης και να δίνουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν για αυτές, αυξάνοντας την απασχόληση στην περιοχή.
 
Η μεγάλη ανταπόκριση της Παρασκευής, δείχνει την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για αυτές τις πρωτοβουλίες, με τον ΟΑΕΔ να βρίσκει δουλειά στους ανέργους και να βοηθούν επιχειρήσεις να βρίσκουν εργαζομένους.
 
«Βλέπω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτές τις θέσεις, ότι θέλουν περισσότερες πληροφορίες, να καταθέσουν τα βιογραφικά τους» σημείωσε, παραδεχόμενος ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη, και κάθε φορά που υπάρχει επένδυση, ο ΟΑΕΔ θέλει να είναι στο τραπέζι, να παίζει το ρόλο που έχει, καταπολεμώντας την ανεργία και αυξάνοντας την απασχόληση.
 
Αυτός ο διαμεσολαβητικός ρόλος, μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας, είναι αυτό που πρέπει να κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικά και ακόμα πιο ενεργά ο ΟΑΕΔ.Για αυτό άλλωστε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ βρέθηκε στην Κομοτηνή, γιατί επιθυμούν αυτή να είναι η πρώτη από μια σειρά τέτοιων πρωτοβουλιών πανελλαδικά, όπου υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες, ώστε ο ΟΑΕΔ να δίνει στήριξη για να βρει ο κόσμος δουλειά.

Απαραίτητη η προσαρμογή στις τοπικές ανάγκες

Ειδικά για την ΑΜΘ, ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε πως ο ΟΑΕΔ έχει μια σειρά από πανελλαδικά προγράμματα, τα οποία έχουν αναδημοσιοποιήσει ώστε να τα γνωρίσει ξανά ο κόσμος, και έχουν δει μια ικανοποιητική ανταπόκριση μέχρι σήμερα, καλύπτοντας περίπου 5.000 θέσεις ανεργίας.
 
Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουν και άλλα προγράμματα που θα ανακοινώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα οποία θα περιλαμβάνουν και την ΑΜΘ.
 
«Ξέρουμε τις ανάγκες που υπάρχουν, και θέλουμε να είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε» ανέφερε, επισημαίνοντας πως κάθε αγορά εργασίας είναι διαφορετική, και έχει διαφορετικές ανάγκες, για αυτό και θέλουν ο νέος ΟΑΕΔ να είναι πιο ευέλικτος, πιο αποτελεσματικός, και να μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες που έχουν οι τοπικές αγορές εργασίας.

Ζητούνται λύσεις για τις αδιάθετες εργατικές κατοικίες

Ο κ. Πρωτοψάλτης επισκέφτηκε, πριν την Κομοτηνή, και τις δομές του ΟΑΕΔ στην Αλεξανδρούπολη και τις Σάπες, ώστε να μάθει τα προβλήματα των υπηρεσιών, να στηρίξουν τους εργαζόμενους, και πώς θα βοηθήσουν πιο ενεργά την περιοχή.
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είχε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Δήμαρχο ΜαρωνείαςΣαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, για το πώς θα μπορέσουν να συνεργαστούν, ώστε ο ΟΑΕΔ να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, κυρίως μέσα από τα προγράμματά του.
 
Επίσης ο ΟΑΕΔ έχει και αδιάθετες εργατικές κατοικίες τόσο στο Δήμο ΜαρωνείαςΣαπών αλλά και στο Δήμο Κομοτηνής, ανάμεσα στα κτίσματα που «κληρονόμησε» από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, με τον κ. Πρωτοψάλτη να σημειώνει πως αναζητούν τρόπους ώστε να βρεθεί λύση για αυτά.
 
«Είναι πολλά τα θέματα από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, είναι ψηλά στην προτεραιότητα της νέας διοίκησης, και ένα ένα τα βάζουμε σε μια σειρά για επίλυση» σημείωσε, ενώ ειδικά για τα δάνεια της Εργατικής εστίας, τόνισε πως έδωσαν πρόσφατα μια εξάμηνη παράταση και θέλουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις, προσπαθώντας να βρουν λύσεις κάθε φορά που προκύπτει κάποιο πρόβλημα, στηρίζοντας έμπρακτα τον Έλληνα εργαζόμενο και άνεργο.
 
«Ο ΟΑΕΔ είναι εδώ να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες και να λύσει προβλήματα όπου μπορεί, και με τον πιο άμεσο τρόπο» κατέληξε.

Χαιρετίζει την προσπάθεια το Εργατικό Κέντρο

Την πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ για την εξεύρεση εργασίας χαιρέτισε εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής ο Ταμίας του κ. Γιώργος Χατζηαθανασίου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα έχουν συνέχεια για την περιοχή μας, που μαστίζεται από μεγάλη ανεργία, με τα εργοστάσια της Κομοτηνής να έχουν σχεδόν όλα κλείσει.
 
Η προσπάθεια που έγινε την Παρασκευή, ανέφερε, δείχνει ότι ο ΟΑΕΔ θέλει να συμβάλλει στην επίλυση της κατάστασης, ενώ και το Εργατικό Κέντρο θέλει να περάσει σε μια άλλη εποχή, να ξεπεράσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, για αυτό και θέλουν να συμμετάσχουν σε ανάλογες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον Οργανισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.