Θεμελιος «λιθος» στο Μεθοριακο Σταθμο Ρουντοζεμ – Ξανθης

Ο σταθμός, σε αντίθεση με αυτό της Νυμφαίας, θα επιτρέπει το πέρασμα φορτηγών και λεωφορείων

Σε ένα χρόνο θα τον ολοκληρώσει η Βουλγαρία

Με μια γκάιντα και ένα σπασμένο μπουκάλι σαμπάνιας στον εκσκαφέα, σηματοδοτήθηκε συμβολικά η πρώτη γέφυρα της κατασκευής του σημείου διέλευσης των συνόρων στο Rudozem.
 
Ο σταθμός θα βρίσκεται στο βουλγαρικό έδαφος, και θα έχει τρεις λωρίδες – δύο στα 3,50 μέτρα και μία στα 3 μέτρα, ενώ θα τοποθετηθούν τρία διοικητικά κτίρια, δύο θάλαμοι ελέγχου, μια κινητή πλατφόρμα ακτίνων Χ, δημόσιες τουαλέτες, υγειονομικός έλεγχος, μια αίθουσα τελωνειακών επιθεωρήσεων, ένα υπόστεγο με μια μεταλλική οροφή και μια κλίμακα φορτηγών με άξονα θα κατασκευαστούν για να εξυπηρετήσουν το σημείο ελέγχου στα σύνορα.
 
Το έργο της σύνδεσης Σμόλιαν – Ρούντοζεμ – Ξάνθης αποτελεί προτεραιότητα για την Βουλγαρική Κυβέρνηση,
 
Το σημείο θα ανοίξει τον οδικό άξονα – Φιλιππούπολη – Σμόλιαν – Ρούντοζεμ – Ξάνθη – Βόρεια Ελλάδα ως τμήμα του διασυνοριακού διαδρόμου # 9, ενώ ελπίδα της Βουλγαρικής Κυβέρνησης είναι ότι το σημείο θα είναι έτοιμο φέτος, ώστε να μπορέσει να σηματοδοτήσει 140 χρόνια από τη συμφωνία των δύο χωρών για τις σχέσεις μεταξύ των γειτονικών χωρών.
 
Σύμφωνα με το σχέδιο, η προθεσμία για την κατασκευή του σημείου διέλευσης των συνόρων και η προσέγγιση ενός χιλιομέτρου σε αυτό είναι ένα έτος.
 
Το παρών έδωσαν από την Ελληνική πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης υποδομών κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, εκπρόσωποι του  καθώς και η πολιτευτής της ΝΔ και πρώην υποψήφια Βουλευτής κ. Μαρίνα Παυλίδου, κόρη του αείμνηστου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη
 
Από τη Βουλγαρία συμμετείχαν ο βουλευτής Hiri Sadakov, ο περιφερειακός κυβερνήτης του Smolyan Nedyalko Slavov, εκπρόσωποι της Αστυνομίας Συνόρων, οι δήμαρχοι Rudozem – Rumen Pehlivanov, του Smolyan – Nikolay Melemov, του Banite – Milen Belchev, του Madan – Malashev και άλλοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.