Τον Μαρτιο ξεκινα την προετοιμασια για τις επομενες χριστουγεννιατικες γιορτες ο Δημος Κομοτηνης

Απελπιστική χαρακτήρισε την κατάσταση κατά τη διάρκεια των γιορτών που πέρασαν ο Α. Γραβάνης

Καλύτερη από ό,τι την περιγράφει η αντιπολίτευση, αλλά με πολλά περιθώρια βελτίωσης θεωρεί πως ήταν η κίνηση ο Δήμαρχος Γ. Γκαράνης

 
Διαφωνία τόσο για το εύρος της κίνησης, όσο και για τους λόγους για τους οποίους δεν υλοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά που προσπάθησε να προγραμματίσει ο Δήμος Κομοτηνής για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, προκάλεσε η αναφορά του επικεφαλής της παράταξης Σύμπραξη Προοπτικής κ. Αντώνη Γραβάνη, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής
 
Ο κ. Γραβάνης χαρακτήρισε «απελπιστική» την κατάσταση στις γιορτές, μεταφέροντας την απογοήτευση του για το γεγονός ότι και αυτά τα Χριστούγεννα, η Κομοτηνή δεν κατάφερε να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης τουριστών ούτε από τις γειτονικές χώρες, αλλά και ούτε από τις γειτονικές πόλεις.
 
«Θεωρώ ότι κάτι γίνεται λάθος, πρέπει να το επαναπροσδιορίσουμε και να καταφέρουμε να δώσουμε υπεραξία στις γιορτές που κάνουμε, ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών» τόνισε.
 
Για αυτό και ζήτησε να διορθωθεί αυτή η κατάσταση στο μέλλον, σημειώνοντας πως ο Δήμος δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει κύκλους εκδηλώσεων  που να έχουν ισχυρό brand name, πέρα ίσως από το φεστιβάλ Φαναρίου, κάτι που θεωρεί πως αποτελεί αποτυχία.
 

Σύντομα ξεκινά η προετοιμασία για τις επόμενες γιορτές

 
Απαντώντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης τόνισε πως κατ’ αρχήν η νέα Δημοτική αρχή προσπάθησε να στολίσει την πόλη πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες φορές, με έμφαση στο πάρκο όπου επικεντρώθηκαν οι εκδηλώσεις.
 
Θεωρεί μάλιστα πως αν είχε ευοδωθεί η διαδικασία για να λειτουργήσει χριστουγεννιάτικη αγορά στα σπιτάκια που στήθηκαν, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη.
 
Όσο για την κίνηση τις γιορτές, ο κ. Γκαράνης δήλωσε πως από την έρευνα που έκανε η διοίκηση στα ξενοδοχεία, η πληρότητα κυμάνθηκε στο 70%, αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο.
 
Παραδέχτηκε ότι η κίνηση στις γιορτές δεν πήγε τόσο καλά όσο θα ήθελαν, ζήτησε δε τόσο από το ΕΒΕΡ, πρόεδρος του οποίου είναι και ο κ. Γραβάνης, αλλά και από την ΟΕΒΕΣ, πρόεδρος της οποίας είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής του κ. Ανέστης Βαφειάδης, να κάνουν μια προσπάθεια για αλληλοβοήθεια, και παρά το γεγονός ότι οι επαγγελματίες δεν προσήλθαν για τα σπιτάκια, να αλλάξει αυτό την επόμενη χρονιά.
 
«Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας ότι δεν είχαμε πολύ κόσμο, αλλά όχι ότι δεν είχαμε καθόλου. Όπως και να ‘χει, δεν είναι αυτό που θέλουμε, θα προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε την επόμενη χρονιά, θα το συζητήσουμε όλοι μαζί για να βρούμε μια καλύτερη κατάσταση» σημείωσε. Μάλιστα τόνισε πως η προετοιμασία για την επόμενη χριστουγεννιάτικη περίοδο, θα ξεκινήσει «από τον επόμενο μήνα», ώστε να μην έχουν ζητήματα τελευταίας στιγμής.
 

Συμπαραστάτης η ΟΕΒΕΣ για την χριστουγεννιάτικη αγορά

 
Την κίνηση για την οποία μίλησε ο Δήμαρχος αμφισβήτησε ο κ. Γραβάνης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά το απόγευμα στο πάρκο ούτε αδέσποτος σκύλος δεν κυκλοφορούσε» σημειώνοντας πως θα έπρεπε οι κινήσεις, και για την προσέλκυση του κοινού, να γίνει νωρίτερα.
 
Αυτό τόνισε και ο κ. Βαφειάδης, ο οποίος σημείωσε πως πραγματικά έγινε ένα πρώτο βήμα τα φετινά Χριστούγεννα, όμως καθυστέρησαν, γιατί ήταν δύσκολο ένας επιχειρηματίας να κάνει τον προγραμματισμό του στο μικρό χρονικό διάστημα που δόθηκε για τα σπιτάκια.
 
Η ΟΕΒΕΣ ενημέρωσε τους επαγγελματίες, και θα το κάνει και για την επόμενη χρονιά, για αυτό και ζήτησε να γίνουν τα σπιτάκια, και θα είναι αρωγοί στην διοίκηση, ώστε να υπάρξουν τέτοιες κινήσεις.
 
Παρόλα αυτά τόνισε πως η αγορά είχε μια δύσκολη χριστουγεννιάτικη περίοδο, και θα πρέπει να φροντίσουν να δράσουν συλλογικά ώστε να αντιστρέψουν το αρνητικό πρόσημο αυτής της περιόδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.