Λυθηκε ο γορδιος δεσμος της υποτροφιας του κληροδοτηματος Πολυζοπουλου

Ο Δήμος θα δώσει την υποτροφία των 1.000 ευρώ σε ένα μαθητή από την Κομοτηνή

Τον γόρδιο δεσμό της υποτροφίας του κληροδοτήματος Πολυζόπουλου, ώστε να καταφέρει να δώσει το ποσό που προβλέπεται σε αυτή σε ένα φοιτητή από την Κομοτηνή, έλυσε ο Δήμος Κομοτηνής, μετά από επαφές και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
 
Την απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η δωρεά δίνεται σε δύο αριστούχους και πτωχούς νέους του Δήμου Κομοτηνής, επιτυχόντες σε ανώτατες σχολές στην Ελλάδα κατά τις Πανελλαδικές εξετάσεις και θα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.000 ευρώ για έκαστο ετησίως και για όλο το χρονικό διάστημα της διάρκειας των νόμιμων σπουδών τους.
 
Και φέτος, όπως και άλλες χρονιές, παρόλο που οι αιτούντες πληρούσαν όλες τις άλλες προϋποθέσεις, το πρόβλημα εντοπίστηκε, όπως έχει γίνει και άλλες φορές, στο ότι δεν πληρούν την προϋπόθεση της οικονομικής αδυναμίας οικογενειακών και ατομικών εισοδημάτων, η οποία είναι αρκετά χαμηλή και δύσκολο να καλυφθεί από αριστούχο φοιτητή.
 
Η απορριπτική απόφαση της επιτροπής ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο την ανέπεμψε ξανά στην επιτροπή, ώστε να επανεξεταστούν οι όροι της εν λόγω υποτροφίας.
 
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η αρμόδια επιτροπή του κληροδοτήματος ήρθε σε επαφή με το ελεγκτικό όργανο για την απόδοση της υποτροφίας, την Αποκεντρωμένη διοίκηση, έθεσαν το πρόβλημα, και προκειμένου να αποφευχθεί η καθυστέρηση που θα προκαλέσει η προσφυγή που θα κάνει ο Δήμος Κομοτηνής στα δικαστήρια για την τροποποίηση της βούλησης του διαθέτη και τον εκσυγχρονισμό των προϋποθέσεων, αποφασίστηκε να γίνει μια διαφορετική προσέγγιση, ώστε να θεωρείται πως εμπίπτει και ο οικονομικά αδύναμος.
 
Έτσι η εισήγηση ήταν θετική ώστε να δοθούν τα 1.000 ευρώ στον αριστούχο μαθητή, ενώ ο Δήμος θα προχωρήσει κανονικά στην προσαρμογή του διαθέτη ώστε αυτά τα ποσά να μην παραμένουν αδιάθετα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.