Μεγαλες ζημιες απο το ξαφνικο χαλαζι σε οικισμους της Ροδοπης

Σφοδρή χαλαζόπτωση, που κάθε άλλο παρά καλοκαίρι θυμίζει, έπληξε την περιοχή μας το απόγευμα της Τρίτης, προκαλώντας έκπληξη σε όλους όσους ετοίμαζαν τις πετσέτες τους για την παραλία.
 
Βέβαια το ακραίο για την εποχή φαινόμενο σημειώθηκε κυρίως στους οικισμούς και τα χωριά της Ροδόπης, όπως αντίστοιχα και στην γειτονιά του «ΠτΘ», και συγκεκριμένα στις περιοχές του Πρωτάτου, των Αμφίων, της Αρίσβης, της Δύμης και του Λοφαρίου.
 
Μάλιστα οι αγροτικές εκτάσεις των οικισμών αυτών υπέστησαν μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα να ζητούν την παρέμβαση του ΕΛΓΑ.
 
Στους οικισμούς που επλήγησαν βρέθηκαν για επιτόπια εκτίμηση των καταστροφών ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μουσταφά Κατραντζή και ο περιφερειακός σύμβουλος Μουμίν Οντέρ, όπως και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών, Εσάτ Χουσεΐν.
 
Τις περιοχές του Πρωτάτου και της Δύμης επισκέφθηκε και ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ ο οποίος μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους, φωτογραφίες από τις καταστρεμμένες καλλιέργειες.
 
Επίσης όπως έγινε γνωστό ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ.Γιάννης Σταυρίδης επικοινώνησε άμεσα με τον Προιστάμενο του ΕΛΓΑ ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα οι επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές για την εκτίμηση της κατάστασης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.