Υπερ της ρηξης με την Ευρωπαικη Ενωση το ΚΚΕ

Συλλαλητήριο κατά της νέας συμφωνίας στην Κομοτηνή

Με σύνθημα «Όχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων – δανειστών. Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους», η συγκέντρωση που οργάνωσε στην Κομοτηνή, η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ, την Παρασκευή, διατρανώνοντας την αντίθεσή του κόμματος στη συμφωνία δανειστών και συγκυβέρνησης.
 
Ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν το μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ κ. Χρήστος Τρέλλης ο οποίος σε δηλώσεις του στον «ΠτΘ», επανέλαβε τη θέση του κόμματος πως «ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα καλό από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις τους στη Βουλή «γιατί ακριβώς δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την πολιτική στις ίδιες ράγες, που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τις ράγες της ΕΕ, της εξυπηρέτησης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων» εξήγησε. Ο κ. Τρέλλης σημείωσε ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις, ανάμεσα στην συγκυβέρνηση και τους θεσμούς, «δεν αφορούν στην υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης» . Καλώντας τους πολίτες να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ με «ένα μεγάλο όχι στο νέο μνημόνιο, στα νέα μέτρα» ο ίδιος επισήμανε τις πάγιες θέσεις του κομουνιστικού κόμματος, για έξοδο από την Ε.Ε, κοινωνικοποίηση όλων των βασικών μέσων παραγωγής και μονομερή διαγραφή του χρέους.
 
Ο κ. Τρέλλης χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση « λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων και των ισχυρών» , υποστηρίζοντας ότι καμία πράξη στο εσωτερικό της δεν εξυπηρέτησε τα λαϊκά συμφέροντα στη χώρα μας «αλλά και των εργατών και των εργαζομένων της Γερμανίας της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας». Για τον ίδιο λόγο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «θα πρέπει να υπάρξει κοινό μέτωπο και δράση όλων για έξοδο από την Ε.Ε ώστε ο πλούτος που παράγεται σήμερα και στη χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν».
 
Να σημειωθεί τέλος ότι της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.