60 χρονια ΕΕΔΥΕ στην Κομοτηνη

Αθανάσιος Καδρούδης, πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης «Καζάνι που βράζει τα Βαλκάνια»

«Οι ενδο-ιμπεριαλιστικές διενέξεις κι οι εξελίξεις στο διεθνή περίγυρο, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης κ. Αθανάσιος Καδρούδης στη διάρκεια ομιλίας του, σε επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια της ΕΕΔΥΕ στην Κομοτηνή.
 
Ο κ. Καδρούδης έθιξε σε δηλώσεις του, το ζήτημα της ρήξης των σχέσεων της ηγεσίας της ΠΓΔΜ με τον UCK. «Έχουν σαν στόχο μάλλον τη μεγάλη Αλβανία και στο παιχνίδι αυτό μπήκαν και δηλώσεις των Βουλγάρων και των Σκοπιανών, και πήγαν να εμπλέξουν και τη Σερβία. Προσπαθώντας κι έχοντας ως σκοπό να ενσωματώσουν και το Κόσσοβο μέσα στη Μεγάλη Αλβανία». Ο ίδιος αναφέρθηκε δε «στους κινδύνους στη Μέση Ανατολή, με πρωτεργάτη το Ισραήλ , με το ζήτημα του παλαιστινιακού που είναι άλυτο» σχολιάζοντας εξάλλου και το Κυπριακό «με τα 40 χρόνια κατοχής, και το σχέδιο Μπαν- Κι Μουν ένα άλλο σχέδιο Ανάν, που στην ουσία διχοτομεί την Κύπρο».
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης, σημείωσε «τις ιμπεριαλιστικές διενέξεις, για το πέρασμα των αγωγών στα Βαλκάνια, μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ και τη Ρωσία από την απέναντι μεριά» κάνοντας λόγο «για καζάνι που βράζει μέσα στην περιοχή μας» ενώ πρόσθεσε «κι εμείς δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι».
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις, αντιπολεμικής γελοιογραφίας και ζωγραφικής μαθητών του διαπολιτισμικού δημοτικού Σαπών και σχολείων της Ροδόπης, με θέμα το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη». 

Όχι στα σχέδια των Ευρωπαίων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ο κ. Καδρούδης κληθείς εξάλλου να απαντήσει για το επικείμενο δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ανέφερε ότι «αποτελεί ένα μεγάλο δίλλημα για τον ελληνικό λαό», επιρρίπτοντας στην κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της». Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το σχέδιο συμφωνίας που προβάλλουν οι θεσμοί ενώ απέδωσε τον ίδιο χαρακτηρισμό, περιγράφοντας το πλαίσιο των προτάσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μεταφέροντας και την σχετική άποψη του ΚΚΕ, κάλεσε τους πολίτες «να απορρίψουν και τα δύο σχέδια και των Ευρωπαίων και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί θα οδηγήσει στην απόλυτη φτώχεια τον ελληνικό λαό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.