Komotini Βικος Relays

Η αθλητική διοργάνωση που έγινε θεσμός έφερε κοντά τους φορείς της περιοχής - 17 Μαΐου φτιάχνουμε τις ομάδες μας και παίρνουμε τη σκυτάλη

Για δεύτερη συνεχομένη χρονιά επιστρέφει στην Κομοτηνή για να ξεπεράσει την πολύ μεγάλη επιτυχία της πρώτης, η αθλητική διοργάνωση Komotini Βίκος Relays, η οποία θα λάβει χώρα στις 17 Μαϊου.
 
Οι αγώνες, που φέρουν την υπογραφή των Street Relays, συνδιοργανώνονται με την βοήθεια των συλλόγων «Ηρόδικος» και «Περπατώ», τον Δήμο Κομοτηνής, τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και φέτος και με τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ξεχωρίζουν καθώς σε αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος
ισότιμα και άτομα με αναπηρία.
 
Λίγες μέρες πριν την έναρξη των αγώνων, οι διοργανωτές της μεγάλης αυτής γιορτής του αθλητισμού που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας, παρέθεσαν συνέντευξη τύπου, ως άλλη πρόσκληση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας της Θράκης αλλά και του συνόλου της Περιφέρειας για τη στήριξη της δράσης αυτής.
 

Μαρία Μιχαλοπούλου
 
«Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα φέρουν πίσω στην πόλη το κομμάτι της διεύρυνσης των ευκαιριών άθλησης για όλους»

 
Την αρχή έκανε η κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, κοσμήτορας του ΤΕΦΑΑ, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία όλων των φορέων που συμμετέχουν, αλλά και στο κομμάτι των εθελοντών φοιτητών του Τμήματος, που αποτελούν και τους βασικότερους συντελεστές της όλης διοργάνωσης.
 
Όπως είπε «το Τμήμα από την ίδρυσή του συμμετέχει και στηρίζει τις δράσεις που έχουν να κάνουν με την άθληση και κάθε δράση που πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει την πόλη» υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη διοργάνωση θα διατεθούν στο Σύλλογο «Ηρόδικο», θα φέρουν δηλαδή όπως επισήμανε «πίσω στην πόλη το κομμάτι της διεύρυνσης των ευκαιριών άθλησης για όλους αλλά και περισσότερο κόσμο, στην άσκηση, την ψυχαγωγία και την καλύτερη ποιότητα ζωής».
 

Μουσταφά Κατραντζή

«Η διοργάνωση αυτή θα στρέψει την προσοχή του κόσμου στην Περιφέρειά μας»

 
Μία βασική διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι και η στήριξη που φέτος απολαμβάνει η όλη διοργάνωση και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την οποία και εκπροσώπησε στη συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Μουσταφά Κατραντζή.
 
Ο κ.Κατραντζή εξέφρασε τη μεγάλη χαρά της διοίκησης της Περιφέρειας για τη φετινή συμμετοχή της στην όλη διοργάνωση, τονίζοντας πως τέτοιες διοργανώσεις λειτουργούν ως πόλος έλξης της προσοχής του κόσμου προς την Περιφέρειά μας και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην πόλη της διοργάνωσης, την Κομοτηνή.
 
Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία της Περιφέρειας να υπάρξει πολύχρονη συνέχεια στη διοργάνωση αυτή και να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, επισημαίνοντας την ανάγκη «θεμελίωσης» αντίστοιχων αθλητικών διοργανώσεων και στην περιοχή.

Γιάννης Γκαράνης

«Οι συνεργασίες φέρνουν πάντα τα θετικά αποτελέσματα»

 
Τη δημοτική αρχή της Κομοτηνής εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών υπηρεσιών κ. Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος επικέντρωσε στα θετικά αποτελέσματα που φέρνουν οι συνεργασίες, τονίζοντας πως μέσα από αυτή τη διοργάνωση
«οι πολίτες της Κομοτηνής θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν, να περπατήσουν και να κάνουν κάτι το διαφορετικό, όπως αντίστοιχα και κόσμος που θα έρθει από τις γύρω πόλεις».
 
«Η επιτυχία της διοργάνωσης είναι σίγουρη» επεσήμανε και τόνισε πως « είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε την προσπάθεια, με την ελπίδα να συνεχίσει και να γίνει θεσμός στην περιοχή και στην Ελλάδα».
 

Λευτέρης Πλακίδας

«Ο συμβολισμός της σκυτάλης είναι μαγικός, γιατί σημαίνει αλληλεγγύη, συνεργασία και ομαδικό πνεύμα κάτι που επιτάσσει η σημερινή εποχή»

 
Στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της δικής του τοποθέτησης ο γενικός διευθυντής των αγώνων κ.Λευτέρης Πλακίδας, ο οποίος εξήγησε πως πρόκειται για μία διοργάνωση που ξεκίνησε το 2014 και λαμβάνει χώρα σε δέκα πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με την Κομοτηνή να είναι η πρώτη επαρχιακή πόλη στην οποία και υλοποιήθηκε. Όπως εξήγησε βασικός παράγοντας στην επιλογή αυτή έπαιξε και η παρουσία του αντιπρύτανη του ΔΠΘ κ. Γιώργου Κώστα, με τον οποίον τους συνδέει φιλική σχέση και συζητούσαν εδώ και χρόνια για την υλοποίηση μιας τέτοιας διοργάνωσης.
 
Ο κ. Πλακίδας έκανε ειδική αναφορά στην περσινή εξαιρετική όπως την χαρακτήρισε διοργάνωση αλλά και συνεργασία μεταξύ των διοργανωτών της, αλλά και στο κομμάτι των εθελοντών, τονίζοντας πως περισσότεροι από 150 εθελοντές έκαναν πραγματικότητα τους αγώνες, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος.
 
Η ιδέα πίσω από τα Street Relays όπως εξήγησε «είναι ότι μετατρέπουμε το ατομικό αγώνισμα του τρεξίματος σε ομαδικό, ενώ ο συμβολισμός της σκυτάλης είναι μαγικός, γιατί σημαίνει αλληλεγγύη, συνεργασία και ομαδικό πνεύμα κάτι που επιτάσσει η σημερινή εποχή».
 
Όπως εξήγησε το αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά στις 5 το απόγευμα από τα ΤΕΦΑΑ με τον μεγάλο αγώνα των 12 χλμ που περνάει από τα πιο εμβληματικά σημεία της
Κομοτηνής και καταλήγει στην κεντρική πλατεία, ενώ στις 6.30 το απόγευμα ξεκινούν οι αγώνες σκυταλοδρομίας που φέτος περιλαμβάνουν αγώνες σκυταλοδρομίας 4X50 μέτρων για παιδιά νηπιαγωγείου, 4X100 μέτρων για μαθητές
από την πρώτη μέχρι την τετάρτη τάξη δημοτικού, 4X200 μέτρων για μαθητές πέμπτης και έκτης τάξης δημοτικού, 4Χ1000 μέτρων για μαθητές γυμνασίου και λυκείου και για φοιτητές και 4X2 χιλιομέτρων για τις υπόλοιπες ηλικίες.
 
Κλείνοντας, ο κ. Πλακίδας χαρακτήρισε την όλη διοργάνωση ως ένα «αθλητικό πάρτι, με κοινωνική προέκταση» επισημαίνοντας πως «αυτό που προσπαθούμε όλοι μαζί να κοινωνήσουμε είναι ότι ο αθλητισμός ενώνει και οι αρχές και οι αξίες
του μπορούν να δώσουν πολλά μηνύματα».

Μιχάλης Ραγκούσης

«Η διοργάνωση αυτή έρχεται να σηματοδοτήσει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι για την κοινή συμμετοχή σε ανάλογες δράσεις»

 
Τελευταίος τον λόγο πήρε ο κ. Μιχάλης Ραγκούσης, πρόεδρος του «Ηρόδικου» ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι «μία προσπάθεια που ξεκίνησε δειλά δειλά πέρυσι, φέτος μεγαλώνει γιατί αγκαλιάστηκε από τον κόσμο της Κομοτηνής».
 
Όπως εξήγησε η διοργάνωση αυτή «έρχεται να σηματοδοτήσει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι συνδιοργανωτές για την κοινή συμμετοχή σε ανάλογες δράσεις, κάτι που αποτελεί και την ουσία την όλης προσπάθειας και αυτό στο οποίο θα πρέπει να στεκόμαστε, παραλείποντας τα εμπόδια που στην ουσία δεν υπάρχουν».
 
Ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε και στη συνεχή και πανελλαδική συνεργασία του Ηρόδικου με τα Street Relays, με τη συμμετοχή των μελών του και σε αντίστοιχες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, τονίζοντας πως «με τον τρόπο αυτό δείχνουμε ότι πραγματικά τα άτομα με αναπηρία μπορούν να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους
δράσεις».
 
Επίσης, αναφέρθηκε και στη συμμετοχή φέτος μικρών παιδιών, κάνοντας λόγο για το πιο ενδιαφέρον ίσως σημείο της όλης διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας την αξία της συμμετοχής αλλά και της καλλιέργειας της αθλητικής παιδείας στους νέους της περιοχής για ένα καλύτερο αύριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.