Οταν ενοχλουνται και απ’ τα φιλανθρωπικα bazaar…

Όταν με πήρε τηλέφωνο ο φίλος μου, κοιμόμουνα… Μου είπε, «Ήθελα να σε πληροφορήσω, μπας και σου χρειαστεί για το δημοσιογραφικό σου έργο» και άρχισε να μου εξηγεί:
 
Ο Σύλλογος των Ρωμιών Φιλόζωων της İstanbul, πριν μερικές βδομάδες, πήρε απόφαση να διοργανώσει ένα φιλανθρωπικό bazaar, κάτι το οποίο είχε κάνει και πριν από δύο χρόνια, όπου με τα χρήματα που μαζεύτηκαν, οι διοργανωτές έκαναν δώρο στο κρατικό νοσοκομείο της Bakırköy ένα ασθενοφόρο.
 
Φέτος ήθελαν να το ξανακάνουν το φιλανθρωπικό bazaar, με σκοπό να βοηθήσουν τους μαθητές της Πόλης των οποίων οι γονείς είναι οικονομικά σε δύσκολη κατάσταση.
 
Έτσι, στις 29 Σεπτέμβρη έκαναν τις αιτήσεις στους δήμους Bakırköy και Beşiktaş, για να τους παραχωρήσουν τους χώρους για το φιλανθρωπικό bazaar για τις 24 και 17 Οκτώβρη, αντίστοιχα.
 
Αλλά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου της Beşiktaş, που τυχαίνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου να είναι και δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής αυτής, αρνήθηκε να παραχωρήσει τον χώρο στο Σύλλογο, με τη δικαιολογία πως «χρειάζεται μια ειδική άδεια για μια τέτοια εκδήλωση».
 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, στη δήλωση που έκανε, υπογράμμισε πως «Η αίτηση έγινε στις 29 Σεπτέμβρη. Μέχρι και τη τελευταία στιγμή, οι υπεύθυνοι του δήμου με ρώταγαν για πληροφορίες και μου έλεγαν ότι δεν τρέχει κανένα πρόβλημα. Στις 11 Οκτώβρη, μια τοπική ιστοσελίδα ανάρτησε μια δημοσίευση και ‘έκραζε’ τους τοπικούς φορείς που δεν αντιδρούν στη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής. Στις 12 Οκτώβρη, μαζεύτηκε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η οποία είναι αρμόδια και αποτελείται από 9 μέλη, ένας εκ των οποίων είμαι εγώ. Για την απόφαση ψήφισαν 7 άτομα -εγώ επειδή έκανα την αίτηση δε μπορούσα να ψηφίσω και ένας έλειπε- και η αίτηση με 6 ψήφους κατά, απορρίφθηκε. Η δικαιολογία ήταν ότι για να γίνει μια τέτοια εκδήλωση, χρειάζεται ειδική άδεια που δεν διευκρινίζανε από πού πρέπει να παρθεί η άδεια αυτή. Επίσης οι συζητήσεις που έγιναν δεν καταγράφτηκαν και στα πρακτικά.»
 
Οι πληροφορίες μας λένε ότι απ’ την άλλη, η δημοτική αρχή της Bakırköy έχει εγκρίνει την αίτηση του Συλλόγου και το φιλανθρωπικό bazaar που έχουνε κανονίσει στα πλαίσια του Δήμου αυτού, θα γίνει κανονικά το Σάββατο.
 
Τώρα, το πώς γίνεται να «χρειάζεται ειδική άδεια» στην Beşiktaş… ενώ έχει διοργανωθεί με επιτυχία και θα ξαναδιοργανώνεται σε λίγες μέρες στη Bakırköy το φιλανθρωπικό αυτό bazaar, είναι ένα μεγάλο «ερωτηματικό».
 
Οι εμπειρία μου, προσωπικά, λέει ότι «κάτι άλλο παίζεται» πάνω σ’ αυτό το ζήτημα και πρέπει να μας το εξηγεί ο κύριος Δήμαρχος για να το καταλάβουμε καλύτερα και εμείς. 
 
Υ.Γ.: Όπως ανέφερα και στην αρχή, την ώρα που με πήρε ο φίλος κοιμόμουνα. Και μπέρδεψα λίγο τα πρόσωπα και τα ιδρύματα. Και επειδή η εφημερίδα πάει στο τυπογραφείο και δεν προλαβαίνω να κάνω τις απαραίτητες διορθώσεις, ξαναδιαβάστε το κείμενο αλλάζοντας τις παρακάτω λέξεις:
-Αντί για Bakırköy, Κομοτηνή.
– Αντί για Δήμος Beşiktaş, Δήμος Ξάνθης.
– Αντί για Σύλλογο των Ρωμιών Φιλόζωων της İstanbul, Σύλλογος Επιστημόνων της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.
– Αντί για Πόλη, Θράκη.
 
* Ο Μουσταφά Τσολάκ είναι δημοσιογράφος, ποιητής και μεταφραστής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.