Το προγραμμα εκπαιδευσης Μουσουλμανοπαιδων… επιασε «Κοκκινο»

Πολλές φορές «γκρινιάζουμε» πως η Αθήνα ελάχιστα στρέφει το βλέμμα της πως την «επαρχία» πόσο μάλλον όταν αυτή η «επαρχία» βρίσκεται και στην άκρη του ελληνικού χάρτη… Παρόλα αυτά με μεγάλη χαρά συντονιστήκαμε σήμερα το πρωί στους ραδιοφωνικούς μας δέκτες για να ακούσουμε τη Ροδοπίτισσα Αλεξάνδρα Χριστακάκη να παρουσιάζει στο κοινό της Αθήνας, αλλά και όπου στην Ελλάδα φτάνει το σήμα του Κόκκινου, την κ. Θάλεια Δραγώνα και το πρόγραμμα εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων. Αφορμή στάθηκε το βιβλίο «προσεχώς εμείς μεγαλώνουμε» που περιέχει τις μαρτυρίες εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων αλλά γρήγορα επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος.

Ό, τι μας έκανε εντύπωση όμως από τη ραδιοφωνική κουβέντα είναι η διαπίστωση πως το εν λόγω πρόγραμμα θα μπορούσε να επεκταθεί και σε σχολεία εκτός Θράκης, αφού το μέχρι τώρα δεδομένο της ακολουθούμενης εκπαιδευτικής πρακτικής πως η τάξη αποτελεί ένα ομοιογενές σύνολο, στους καιρούς μας δεν υφίσταται.
 
Χρήσιμη ως διαπίστωση. Κατά τα γνώμη μας μάλλον θα έπρεπε να εκληφθεί σοβαρά υπόψη τώρα που ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ξανά-ανοίγει –για πολλοστή φορά- τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία. Ίσως τότε και το ΠΕΜ που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία πάψει να θεωρείται απλά ένα καλό παράδειγμα που περιμένει την καινούργια έγκριση από το ΕΣΠΑ για να συνεχίσει τη λειτουργία του και γίνει ο εκπαιδευτικός κανόνας… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.