Αποφαση της Τακτικης Διοικητικης Επιτροπης του ΟΑΕΕ Κομοτηνης ανατρεπει τα οσα ισχυαν για την υποχρεωση ασφαλισης στον ΟΑΕΕ μικρων τουριστικων επιχειρησεων

Η Επιτροπή διέγραψε επιχειρηματία του κλάδου από τα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Ε και ακύρωσε την αναδρομική καταβολή εισφορών

Μία απόφαση που έρχεται να ανατρέψει τα όσα μέχρι τώρα ίσχυαν στον κλάδο των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων επιβάλλοντας στους επιχειρηματίες του κλάδου την αναγκαστική εγγραφή τους στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Ε και την συνακόλουθη καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.
 
Πιο συγκεκριμένα σε πείσμα της συνήθους δογματικής ερμηνείας των διατάξεων που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση και με γνώμονα όχι την εξυπηρέτηση του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά τη λογική και το πνεύμα του Νόμου, κατά πλειοψηφία τα μέλη της Τακτικής Διοικητικής Επιτροπής του ΟΑΕΕ Κομοτηνής έκαναν δεκτή ένσταση ασφαλισμένης στον Οργανισμό, επιτρέποντάς της να διαγραφεί από τα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Ε. και ακυρώνοντας την απόφαση που επέβαλε σε αυτή αναδρομική καταβολή εισφορών.
 
Η δικηγόρος Μαρίκα Πουρνάρα που χειρίστηκε την υπόθεση προέβαλε την ανακολουθία μεταξύ της βούλησης του νομοθέτη που επιδιώκει με συγκεκριμένες διατάξεις να προστατεύσει τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και της εξίσωσης εν τέλει όλων των τουριστικών επιχειρήσεων ανεξαρτήτως δυναμικότητας, υπάγοντας όλους τους επιχειρηματίες του κλάδου στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε..
 
Η απόφαση είναι ιδιαίτερης σημασίας για το σύνολο των μελών του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, αλλά ιδιαίτερα καθοριστικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που δεν διαθέτουν δωμάτια ούτε οικίσκους, όπως οι ιδιοκτήτες των χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης μιας και αφενός ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω διεκδικήσεις και αφετέρου αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες να αντιμετωπίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.