Point of view: Seated

Ο Σπύρος Νταντανίδης ανήκει ήδη στο δυναμικό του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» καθώς εδώ και περίπου ένα χρόνο, η κάθε επιστροφή του στα πάτρια εδάφη ισοδυναμεί και με την επιστροφή του στα ερτζιανά της Ροδόπης, στην εκπομπή «Η κονσόλα θέλει δύο» , έχοντας στο πλευρό του τον Γιώργο Μπάτζιο.
 
Από σήμερα και στο εξής ο Σπύρος εντάσσεται και στο δυναμικό της εφημερίδας του «Πτθ» καθότι μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι κόκκινες γραμμές του κατέπεσαν και δέχτηκε να αναλάβει μία στήλη στην οποία θα σχολιάζει οτιδήποτε του κινεί το ενδιαφέρον και βάζει μπρος στην συγγραφική του πένα.
 
Το όνομα αυτής «Point of view: Seated» λοιπόν – επιλογή του ιδίου- την οποία θα διαβάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση του «ΠτΘ».
Η αρχή γίνεται με το 4ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Άτομα με κινητικές αναπηρίες, που έλαβε χώρα στην Θάσο και αποτέλεσε τόπο λήξης των «διαπραγματεύσεων» και «γέννησης» του ονόματος της στήλης.
 
Πανηγυρικώς λοιπόν τον καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας…
 
Ο λόγος στον ίδιο…!

****

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/ρια,
 
Σου εκφράζω την χαρά μου για την ευκαιρία που μου δίνεται, να σου γράψω ξανά. Αυτή την φορά η Νατάσσα μού ζήτησε να της γράψω την εμπειρία μου από το 4ο εκπαιδευτικό σεμινάριο ατόμων με κινητική αναπηρία σε περιβάλλον κατασκηνώσεων, το οποίο έλαβε χώρα στη Θάσο. (Όσοι δεν ξέρετε τίποτα γι’ αυτό μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο της κ. Βαφειάδου με τίτλο «Το “ημερολόγιο” του 4ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου για Άτομα με Αναπηρία σε κατασκηνωτικό περιβάλλον» ).
 
Το σεμινάριο αυτό διοργανώθηκε από τους Συλλόγους «ΠΕΡΠΑΤΩ» και «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» και σε αυτό συμμετείχαν πολλοί φορείς σχετικοί με την αναπηρία, εθελοντές άτομα με αναπηρία και μη, τα μέλη του συλλόγου και μια ομάδα εκπαιδευόμενων Γερμανών φυσιοθεραπευτών. Όσοι δεν ξέρετε κάτι για τους προαναφερθέντες συλλόγους «ΠΕΡΠΑΤΩ» και «ΗΡΟΔΙΚΟ»: πρώτον ντροπή σας, αν είστε ντόπιοι και δεύτερον ψάξτε-ρωτήστε να μάθετε για την λειτουργία και τις δράσεις τους σε όποιο μέρος του κόσμου και αν είστε.
 
Όπως ανέφερα προηγουμένως η Νατάσσα μου ζήτησε να γράψω την εμπειρία μου, βάζοντας με στην διαδικασία να αναρωτηθώ με ποια μου ιδιότητα, ως Σπύρος ή ως δημοσιογράφος; Την απάντηση την αφήνω σε εσάς. Εγώ αυτοσχεδιάζω!
 
Τα εθελοντικά προγράμματα ανταλλαγής έχουν συνήθως ένα βασικό χαρακτηριστικό, μαζεύονται πολλοί άνθρωποι, από όπου μπορεί κανείς να φανταστεί, για να κάνουν κάτι όλοι μαζί. Γουστάρω πολύ…! Γουστάρω γιατί έχω μάθει πως όταν υπάρχει κοινός στόχος, ενώνεται ο κάθε ένας με τον διπλανό και τον απέναντι του. Όλοι μαζί γνωριζόμαστε σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα τόσο συνεργαζόμενοι/ες σε όλα τα workshops, όσο και πίνοντας μπύρες κάθε βράδυ.
 
Εν τελεί, καταλήγουμε να δακρύζουμε ενώ αποχαιρετιζόμαστε και να γράφουμε “I miss you so much!!” στο Facebook.
 
 Θα μου πείτε τώρα: υπερβολές, ανοησίες, μόνο τέσσερις μέρες γνωρίζεστε και όλα τα συναφή.
 
Έλα όμως που δεν είναι έτσι.
Είχα την χαρά να συμμετάσχω και σε ένα ακόμη project του «ΠΕΡΠΑΤΩ» τον περασμένο Σεπτέμβρη, όπου γνώρισα κάποιες από τις τότε ελληνογερμανίδες συμμετάσχουσες οι οποίες «επέστρεψαν» και φέτος. Γνωρίζοντας ουσιαστικά μόνο μια βδομάδα αυτούς τους ανθρώπους ένιωθα να είχα μαζί φίλους γνώριμους και σημαντικούς. Λες και τις ήξερα χρόνια, ενώ στην ουσιαστικά δεν έχουμε κάτσει πάνω από δέκα φορές στο ίδιο τραπέζι.
 
Τις προηγούμενες χρονιές δεν συμμετείχα στα camps του «ΠΕΡΠΑΤΩ» και του «ΗΡΟΔΙΚΟΥ» στην Θάσο γιατί είτε έδινα εξετάσεις είτε έδινα εξετάσεις…!
 
Έχοντας όμως την φετινή… κατάλαβα ότι οι εμπειρίες αυτές είναι πιο σημαντικές από τον Παρακείμενο του λύω ή την χρήση της υποτακτικής στα Αγγλικά.
 
Ίσως ακούγεται βαρύγδουπο και σοβαροφανές, ωστόσο αυτό που μετράει είναι οι άνθρωποι γύρω σου και όχι εσύ. Αυτό που μετράει όταν ζεις μια απογοήτευση είναι να καταφέρεις να μην σε μπλοκάρει, αλλά απεναντίας να την εκμεταλλευτείς και να πας ένα βήμα μπροστά ή όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση να κουνήσεις λίγο τις ρόδες σου.
 
Με αγάπη και ειλικρινή ανιδιοτέλεια,
Ο ομορφότερος συμπολίτης σας,
 
Σπύρος Νταντανίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.