Οι νεοι φοιτητες θα μας βρουν …καθαρους και περιποιημενους!!!

Εργασίες καθαρισμού στο οδικό δίκτυο Ηφαίστου – Σώστη από συνεργεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Τις προηγούμενες ημέρες γράφαμε στις σελίδες του «ΠτΘ» για το γεγονός ότι η Κομοτηνή, αλλά και γενικότερα ο νομός Ροδόπης υπολείπονται από άποψη καθαριότητας, τόσο σε ό,τι αφορά τις εργασίες που γίνονται από τους κατά τόπους αρμοδίους, όσο και σε επίπεδο παιδείας και πολιτισμού, που, όπως αποδεικνύεται, υπολειπόμαστε, η πλειοψηφία τουλάχιστον των κατοίκων του νομού.
 
Όπως επίσης υπογραμμίσαμε βεβαίως στα εν λόγω σχόλια, σε επίπεδο Κομοτηνής μία συνεχής προσπάθεια παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και από συνεργεία του Δήμου σε ό,τι αφορά την καθαριότητα και τον καλλωπισμό των δημοσίων χώρων, οι παρεμβάσεις αυτές ωστόσο δεν επαρκούν για να «συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα» χρόνων και σίγουρα δεν επαρκούν στην υιοθέτηση περιβαλλοντικής κουλτούρας από όλους μας που είναι και το βασικό ζητούμενο.
 
Η ελλιπής καθαριότητα, η έλλειψη παρεμβάσεων καλλωπισμού και αναμόρφωσης δεν περιορίζονται μόνο στο κέντρο της πόλης, σε γειτονιές, στις παραλίες του νομού αλλά επεκτείνονται και στους οικισμούς του νομού μας, πόσω δε μάλλον στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, για την κατάσταση του οποίου ουκ ολίγες φορές έχουμε γράψει.
 

Με χαρά μας λοιπόν διαπιστώσαμε τις εργασίες καθαριότητας που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας στο οδικό δίκτυο που διέρχεται από την περιοχή του Ηφαίστου έως και τον οικισμό του Σώστη, από συνεργεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα σύμφωνα και με το φωτογραφικό υλικό που ανήρτησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης οικονομικών Οντέρ Μουμίν εργασίες καθαρισμού πραγματοποιήθηκαν στο οδικό δίκτυο που διέρχεται από τις περιοχές του Ηφαίστου, της Πανεπιστημιούπολης, των Ασωμάτων έως και τον Σώστη.
 
Οι εργασίες καθαρισμού στο οδικό δίκτυο του νομού θα συνεχιστούν υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ.
 
Πολύ καλό το timing της εν λόγω πρωτοβουλίας αν κρίνει κανείς ότι η πόλη μας και η εν λόγω περιοχή αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να υποδεχθεί και τους νέους φοιτητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύουν στην Κομοτηνή.
 
Ελπίζοντας βέβαια και στην επανάληψή τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο μέλλον, καθότι πρόκειται για μία οδική αρτηρία που χρησιμοποιείται από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.