Αποτελεσματα, επιτυχοντες και ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα

Ημέρα χαράς σήμερα για τους επιτυχόντες και τις οικογένειές τους, και δοκιμασία αγάπης, αλληλεγγύης και στήριξης των υποψηφίων που δεν πέτυχαν την είσοδό τους στις ανώτερες και ανώτατες σχολές, «ατσαλώνουν» όμως στο «καμίνι της ζωής», στο οποίο οι χαρές και οι λύπες, αν ισοβαθμούν, τυχεροί είναι οι αποδέκτες τους.
 
Ό,τι μας εντυπωσίασε από τα φετινά αποτελέσματα, είναι το πρώτο κριτήριο επιλογής σχολών, αφού για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η ανάγκη για επιβίωση είναι πλέον ο κανόνας, εξ ου και η άνοδος στις σχολές «αποκατάστασης», στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστών και άλλες. Επίσης, είναι εντυπωσιακή η εγκατάλειψη των Παιδαγωγικών Σχολών, λόγω αδιοριστίας προφανώς, καθώς και η σταδιακή, αλλά σταθερά επαναλαμβανόμενη, μείωση του ενδιαφέροντος για όλες εν γένει τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις φιλολογικές δηλαδή σχολές κυρίως.
 
Εξίσου εντυπωσιακή η βαθμολογική καθίζηση στην περιφέρεια ειδικοτήτων των Πολυτεχνικών Σχολών, που παλαιότερα θεωρούνταν ακρογωνιαίος λίθος της αναπτυξιακής διαδικασίας, όπως αυτή του πολιτικού μηχανικού, που εν τούτοις μπορεί να καταστράφηκε στη χώρα μας, εξακολουθεί όμως να είναι πολύτιμη αλλαχού.
 
Εντυπωσιακή και αυτή η δύο τύπων δοκιμασία, με το «παλαιό» και το «νέο σύστημα», που επικυρώνει για μια ακόμη φορά τη χαρακτηριστική ιδιότητα της χώρας μας να κάνει τα απλά δύσκολα και να «μπερδεύει» τους κανόνες.
 
Σύμπλευση συστημάτων, «παλιού και νέου», που ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, έσπευσε στο μήνυμά του, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να «διευθετήσει»!!! Ανακοινώνοντας ότι το σύστημα αυτό των πανελλαδικών εξετάσεων «έφτασε στα όριά του», άρα θα αλλάξει, εξαιτίας του ότι τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι αποτελέσματα του δημόσιου σχολείου αλλά ενός «παράλληλου», όπως είπε, με το επίσημο εκπαιδευτικό, συστήματος!!!
 
Μάλιστα!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.