Υποδοχη εκπληξη για τον Ξανθιωτη αθλητη Χρηστο Κατραντζη

Eκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο- Κατέκτησε την 10η θέση στον κόσμο με την ομάδα της σκυταλοδρομίας στην κολύμβηση

Λίγο πριν τις 2 το ξημέρωμα της Πέμπτης έφτασε στην Ξάνθη ο Θρακιώτης πρωταθλητής της κολύμβησης και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Χρήστος Κατραντζής.
 
Στο ΚΤΕΛ της Ξάνθης τον περίμεναν συγγενείς, φίλοι αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης, απ’ όπου και ξεκίνησε την κολύμβηση,  για να τον υποδεχτούν και να τον συγχαρούν τόσο για την πρώτη του συμμετοχή σε ολυμπιακή διοργάνωση όσο και για την κατάκτηση της 10ης θέσης που πέτυχε με τους συναθλητές του κ.κ. Οδυσσέα Μελανίδη, Κριστιάν Γκολομέεβ και Απόστολο Χρήστου στο αγώνισμα των 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. 
 
Η εθνική μας ομάδα, στους προκριματικούς αγώνες που έγιναν στις 8 Αυγούστου, σημείωσαν επίδοση 3:14.62 καταλαμβάνοντας την 6η θέση, στη δεύτερη σειρά και την 10η στο σύνολο, μένοντας εκτός της τελικής 8άδας, γεγονός ωστόσο που δεν «μείωσε», όπως υπογράμμισε ο Ξανθιώτης πρωταθλητής, τη χαρά και την αξία της συμμετοχής τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου.
 

Χρήστος Κατραντζής
«Η συμμετοχή και μόνο σε μία Ολυμπιάδα αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών κάθε αθλητή»

 
«Προσωπικά ξέρω ότι θα μπορούσα να είχα πετύχει καλύτερο χρόνο και αυτό ίσως να μας έδινε και την πρόκριση, η οποία ήταν πολύ κοντά στις δυνατότητές μας, γι’ αυτό είχα και μία πίκρα στο τέλος» υπογράμμισε ο Ξανθιώτης αθλητής στις δηλώσεις του, τονίζοντας ωστόσο πως «όταν συνειδητοποιείς μετά από λίγο καιρό πως είσαι 10ος στον κόσμο, νομίζω πως είναι μία καλή θέση και ένα καλό αποτέλεσμα».
 
«Η συμμετοχή και μόνο σε μία Ολυμπιάδα αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών κάθε αθλητή» επεσήμανε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως έχοντας και την εμπειρία πολλών άλλων μεγάλων διοργανώσεων «αυτό ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό τόσο σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι όσο και σε ό,τι αφορά το όλο κλίμα της διοργάνωσης, το Ολυμπιακό χωριό και τη συναναστροφή μας με όλους τους αθλητές που γνωρίσαμε».
 
Ερωτηθείς σχετικά με τη συνολική του εμπειρία από τη διοργάνωση, ο Χρήστος είχε να πει τα καλύτερα, υπογραμμίζοντας πως παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ο ίδιος δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος τόσο από το ολυμπιακό χωριό όσο και συνολικά από την οργάνωση των αγώνων.
 
Από τους παρευρισκομένους που υποδέχτηκαν τον Θρακιώτη πρωταθλητή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι γονείς του, Σωτήρης Κατραντζής και Βάγια Μπαμπατζή, οι οποίοι και διοργάνωσαν τη μικρή αυτή έκπληξη.
 

Σωτήρης Κατραντζής
«Όσοι ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό δικαιώνονται πρωτίστως σε ηθικό επίπεδο»

Μιλώντας στον «ΠτΘ» και οι δύο δήλωσαν περήφανοι για την έως τώρα πορεία του γιου τους αλλά και για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς, τονίζοντας πως η συμμετοχή και μόνο αποτελεί από μόνη της ένα πολύ σημαντικό γεγονός, την επίτευξη ενός στόχου που κατακτιέται με μεγάλο κόπο και θυσίες.
 
«Ο πρωταθλητισμός έχει χαρές, έχει και λύπες και φυσικά είναι πολύ δύσκολος» τόνισε ο κ. Κατραντζής υπογραμμίζοντας πως η δικαίωση για όσους το επιλέγουν είναι ηθική. «Όσοι ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό, δικαιώνονται πρωτίστως σε ηθικό επίπεδο, όπως ο Χρήστος που για εμάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής, ένα παιδί που θαυμάζουμε, ένας νικητής. Αυτή νομίζω είναι και η σπουδαιότερη ανταμοιβή».
 
«Ήταν μία δύσκολη χρονιά από κάθε άποψη, με πολλούς αγώνες και μεγάλο κόπο» τόνισε αντίστοιχα και η μητέρα του Βάγια, ενθυμούμενη όλες τις θυσίες που ο Χρήστος έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια στο όνομα του πρωταθλητισμού, με μεγαλύτερο ίσως εξ αυτών την μετακόμισή του στην Αθήνα από την ιδιαίτερη πατρίδα του. 

 

Ιορδάνης Μουτουσίδης
«Είναι τιμή μας που ένα παιδί της πόλης μας έχει καταφέρει, με τις όποιες δυσκολίες, να φτάσει σε αυτό το επίπεδο»

Παρόντες στην υποδοχή του Χρήστου ήταν και μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΞ, από όπου και ξεκίνησε ως παιδί την ενασχόλησή του με την κολύμβηση. «Για εμάς στον Σύλλογο, η επιτυχία του Χρήστου μας δίνει μεγάλη χαρά αλλά και δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Είναι τιμή μας που ένα παιδί της πόλης μας έχει καταφέρει, με τις όποιες δυσκολίες, να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, γι’ αυτό και βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τον υποδεχτούμε» δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΟΞ κ. Ιορδάνης Μουτουσίδης.
 
Το επόμενο διάστημα για τον Χρήστο περιλαμβάνει ξεκούραση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, από όπου και θα αναχωρήσει σε λίγες μέρες για την Αθήνα για την εκ νέου έναρξη της προετοιμασίας του.
 
Πρώτος στόχος του, στο διάστημα που ακολουθεί, αποτελεί μία καλή θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στη Βουδαπέστη, για το οποίο η ομάδα έχει ήδη λάβει την πρόκριση, ενώ όπως τόνισε στοχεύει στην πρόκρισή του και σε ό,τι αφορά το ατομικό του αγώνισμα. «Από κει και πέρα η προσπάθεια δεν σταματά» επεσήμανε ο ίδιος τονίζοντας πως «ξεκινά ουσιαστικά μία νέα τετραετία, κατά τη διάρκεια της οποίας χτίζουμε κάθε μέρα τις βάσεις για το αποκορύφωμά της που είναι οι Ολυμπιακοί». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.