Η Ξανθια: Ο εφιαλτης της γραμματειας του Υπουργειου

Καλημέρα…!
 
Εγώ να σας πω την αλήθεια μου με τα φθινοπωρινά ρούχα, στα οποία δεν χωράω με τίποτα ήθελα να ασχοληθώ, αλλά η καθημερινότητα πραγματικά με ξεπερνά, με γεγονότα που δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστα.
 
Σήμερα λοιπόν θα ήθελα να σας μιλήσω για τον ρόλο του/της Γραμματέας Διεύθυνσης που είναι, σε θεωρητικό επίπεδο, το απαραίτητο, εξειδικευμένο στέλεχος, που διαθέτει τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες για τη σωστή λειτουργία και οργάνωση των διευθυντικών γραφείων επιχειρήσεων, φορέων ή οργανισμών που στηρίζει.
 
Ο Γραμματέας πρέπει να κάνει σωστή χρήση όλων των μηχανών γραφείου, να συντάσσει, να δακτυλογραφεί και να διεκπεραιώνει την αλληλογραφία, εκθέσεις, αναφορές και κάθε λογής έντυπα, να χειρίζεται τις δημόσιες σχέσεις της επιχείρησης, να οργανώνει και να διεκπεραιώνει ταξίδια, συναντήσεις, συσκέψεις, συνεντεύξεις ανώτερων στελεχών κ.α.
 
Κοινώς είναι αυτός/αυτή που είναι μπροστά σε μια επιχείρηση, φορέα, οργανισμό, υπουργείο, φροντιστήριο κ.ο.κ., το άτομο εκείνο που καλείται να διεκπεραιώνει τα πάντα, να ξέρει τα πάντα, να μην του ξεφεύγει τίποτα και φυσικά όλα αυτά πάντα με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη.
 
Μέσα στην κατηγορία αυτή όμως υπάρχει μία μοναδική και ξεχωριστή υποκατηγορία η οποία ακούει στο όνομα: γραμματέας σε υπουργείο. Και προχωρώ με το εξής παράδειγμα:
 

Storyline: Μια ήσυχη μέρα στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης. Η γραμματεία του Υπουργείου δέχεται τηλεφώνημα.

Ντρινννν

Γραμματέας: Υπουργείο Δημοσίας Τάξης.
Βουλευτής: Καλησπέρα σας, είμαι ο Εμμανουηλίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ από την Καβάλα και βρίσκομαι στην Θάσο, η οποία έχει πάρει φωτιά. Πρέπει να μιλήσω αμέσως με τον υπουργό κ. Τόσκα.
Γραμματέας: Μισό λεπτό. ( Τον βάζει σε αναμονή ). Μωρή Ρούλα έχουμε βουλευτή Εμμανουηλίδη στο ΣΥΡΙΖΑ
 Ρούλα: Πού να ξέρω εγώ μωρή. Εδώ με το ζόρι ξέρω ποιος είναι ο Υπουργός.
Γραμματέας : Ωχ καλά, ψάξε λίγο. ( Γυρνάει στη γραμμή). Πείτε μου σας παρακαλώ…
Βουλευτής : Σας ξαναλέω πως είμαστε στη Θάσο και καίγονται σπίτια, καίγεται το νησί για 2η μέρα συνεχόμενα. Πρέπει να μιλήσω με τον Υπουργό αμέσως. Πρέπει να έρθουν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Γραμματέας : Μισό λεπτό. (Τον βάζει σε αναμονή). Μωρή Ρούλα, πού είναι αυτή η Θάσος Στη Χαλκιδική κοντά; Πήρανε φωτιά λέει… Παρεμπιπτόντως θύμισέ μου να σου πω για πώς πέρασα στις καβουρότρυπες φέτος.
Ρούλα: Καλέ, δεν ξέρω. Έχουμε εμείς τέτοιο νησί; Και πότε πήρε φωτιά; Δεν θα είχαμε ακούσει κάτι κοτζάμ υπουργείο; Όλα τα νησιά ξεραϊλα είναι…τι καίγεται δύο μέρες;
Γραμματέας: Και τότε αυτός τι λέει; Άσε που δεν μου λέει και τίποτα το όνομά του. Κάτσε… (Επιστρέφει στη γραμμή). Ναι, με ακούτε; Ο Υπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή και δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας.

(Ξαφνικά πετάγεται η Ρούλα)

Ρούλα: Μωρήηηηηη … ο τσολιάς είναι. Αυτός από την Ελληνοφρένεια. Ο Μπαλούρδος, πώς τον λένε! Θέλει να μας κοροϊδέψει, όπως τότε με την Διαμαντοπούλου που έπαιρνε τις χαζές στο Παιδείας και τις έπεισε πως στέλνανε τσόντες στα σχολεία.
Γραμματέας: Ιιιιιιιιιι… Τώρα θα του δείξω εγώ.

(Γυρνάει στη γραμμή με αυστηρό και σοβαρό ύφος)

Γραμματέας: κ. Εμμανουηλίδη να επικοινωνήσετε μετά τις 3 στο προσωπικό τηλέφωνο του Υπουργού .

(Το κλείνει αποφασιστικά και περιχαρής κοιτάζει τη Ρούλα)

Γραμματέας: Σιγά που θα με κορόιδευε εμένα ο βρωμοτσολιάς. *

 

Αυτό θα ήθελα πραγματικά να γράψω, αλλά δυστυχώς όλοι υπήρξαμε μάρτυρες αυτής της άβουλης στιγμής…
 
Και για το σοβαρό ύφος της στήλης τούτης: ο κ. Εμμανουηλίδης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό την προηγούμενη Δευτέρα, λόγω κάποιου ισχαιμικού επεισοδίου.
 
Περαστικά στον άνθρωπο και monsieur Πρωθυπουργέ η απάντηση πως «επικοινωνούμε με λάθος υπουργείο» είναι πιο γελοία και από το «αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις».
 

Με βαθύτατη εκτίμηση
Η Ξανθιά
 

*Η παραπάνω ιστορία περιέχει φανταστικά ονόματα και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.