Εκδηλωσεις για τον εορτασμο των Ευρωπαικων Ημερων Πολιτιστικης Κληρονομιας στην Κομοτηνη

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Βασικός στόχος του εορτασμού Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και ο χαρακτήρας του προγράμματος είναι εορταστικός. Οι εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης πραγματοποιούνται κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά» και σκοπός τους είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου και ως εκ τούτου η ενθάρρυνση των διασυνοριακών συνεργασιών. Το θέμα του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διετία 2015-2016 είναι αφιερωμένο στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα», που είναι και ο γενικός τίτλος που θα καλύπτει τις εκδηλώσεις.
 
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής σε δημιουργική συνεργασία θα υποστηρίξουν το θεατρικό δρώμενο με τίτλο «ΑναΠνοές…» και θέμα τη βία και την ανεκτικότητα, στο οποίο θα συμμετέχουν οι Γκίνογλου Χριστιάννα, Ιωαννίδου Χρύσα, Ευαγγέλου Θεοπούλα, Θωμαΐδου Ζιζή, Μαυρίδης Κώστας και Μαυρίδης Νίκος σε σύλληψη και επιμέλεια των Ιωαννίδου Χρύσας, Λαντζουράκη Μυρσίνης και Ρασσά Αρετής. Στη συνέχεια θα προβληθεί σε μεγάλη οθόνη η ταινία με τίτλο «Το κύμα» (2008). Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, στον ίδιο χώρο, θα παρουσιάζεται έκθεση σκίτσων με θέμα τους Πρόσφυγες, η οποία οργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
 
Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Παιδείας– Αθλητισμού Κομοτηνής (Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ.) στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής και είναι ελεύθερες για το κοινό.
 
Ώρες εκδηλώσεων:
Θεατρικό δρώμενο: 20:00
Προβολή ταινίας: 21:00 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.