Ο Γιωργος Παυλιδης που γνωρισα

Θλιβερή μέρα για όλους εμάς τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ιδιαίτερα για τη σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη. Ανήμερα του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Αστυνομίας από τις τάξεις της οποίας ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία και που τον χάρισε στην περιφέρεια μας. Έχοντας όλα τα προσόντα του Αγίου Αρτεμίου, που ήταν εξέχων πολιτικός του Βυζαντίου των έργων υποδομών και φιλανθρωπίας -σ’ αυτόν οφείλεται και η λέξη γηροκομείο, αλλά και με το φρόνημα του Αγίου Γεωργίου, που φέρει το όνομα του- ο Γιώργος Παυλίδης εργάζεται πυρετωδώς. Άοκνος εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης, με σημαντικότατο έργο στο θέμα των υποδομών και της ανάπτυξης, μάχιμος νομικός , φιλόστοργος πατέρας και αφοσιωμένος σύζυγος, με πολυσχιδή κοινωνική προσφορά, στήριγμα του γηροκομείου της Ξάνθης, του Ψυχολογικού Κέντρου της Ξάνθης και πόσων άλλων δομών.
 
Είχα την τιμή να δω από κοντά την πολύ σημαντική συμβολή του στο Ν.Ξάνθης στο θέμα της ανέγερσης νέων σχολείων και της διακοπής της απογευματινής βάρδιας σχολείων που ταλαιπωρούσε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πρωτοπορώντας σε πολλούς τομείς όπως την ανάδειξη της γυναικείας συνεισφοράς στον Ν. Ξάνθης με την καθιέρωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας, του γραφείου τουριστικής προβολής, της δομής στήριξη για οργάνωση κοινωνικών εθελοντικών δράσεων προς ωφέλεια των αδύναμων, την κατασκευή πολλών έργων υποδομής που άλλαξαν την οδική και όχι μόνο κατάσταση του Ν. Ξάνθης, έργα αναδασμών, αντιπλημμυρικά και αρδευτικά.
 
Στη συνέχεια αυτή η δραστηριότητα αναπτύχθηκε και στην Περιφέρεια ΑΜΘ, έργο που δυστυχώς απομένει ανολοκλήρωτο και πρέπει να συνεχισθεί. Οι πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ ιδιαίτερα όμως του Ν. Ξάνθης δεν μπορούν παρά να είναι ευγνώμονες με την υπόσχεση να σεβαστούν και να διατηρήσουν αιωνία την μνήμη του και με αυτό τον τρόπο να παρέχουν την καλύτερη συμπαράσταση και παρηγοριά στους δικούς του ανθρώπους.
 
Καλό του παράδεισο.
 
*Η Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη είναι Διευθύντρια της ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.