«Στα λευκα» η Κομοτηνη και οι οικισμοι της Ροδοπης (+Gallery)

Την έλευση του χιονιού «γιόρτασαν» οι Ροδοπίτες και οι Ροδοπίτισσες - Στην μάχη για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο Δήμοι και Περιφέρεια

Άσπρη μέρα είδαν οι Κομοτηναίοι, μιας και από το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκίνησε να χιονίζει τόσο γύρω, όσο και μέσα στην πόλη, «στρώνοντάς» το σε όλη την πόλη.
 
Το χιόνι που ξεκίνησε πριν τις 12, έγινε πιο έντονο στη συνέχεια και άρχισε να το «στρώνει» στην πόλη, ενεργοποίησε όλες τις υπηρεσίες τόσο των Δήμων όσο και της Περιφέρειας, που ξεκίνησαν τις ρίψεις αλατιού και τον αποχιονισμό των δρόμων τόσο εντός των οικισμών όσο και στο επαρχιακό δίκτυο, αν και η βαριά χιονόπτωση δυσχέραινε το έργο τους. 

Προσπάθεια να διατηρηθούν ανοικτά τα οδικά δίκτυα προς Σάπες και Ίασμο 

Το απόγευμα της Τετάρτης συνεχίζονταν οι προσπάθειες να μείνουν ανοιχτοί τουλάχιστον οι εθνικοί οδοί προς Ίασμο και Σάπες, με τα πράγματα να είναι πιο δύσκολα προς την πλευρά των Σαπών, όπου ο δρόμος έμενε με δυσκολία ανοιχτός, ενώ προς την πλευρά του Ιάσμου τα πράγματα ήταν πιο εύκολα, παρόλο που και εκεί ήταν απαραίτητη η χρήση αλατιέρας ώστε το δίκτυο να μείνει ανοιχτό.
 
Παρόλα αυτά πολλοί επαρχιακοί δρόμοι ήταν προσπελάσιμοι με δυσκολία ή και καθόλου, με τις υπηρεσίες να ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. 

Οι προβλέψεις μιλούν για διαχειρίσιμη κατάσταση 

Οι υπηρεσίες συνέχιζαν τις προσπάθειες να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, αποφεύγοντας να κηρύξουν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μιας και οι προβλέψεις και τα μετεωρολογικά ραντάρ έδειχναν παύση της χιονόπτωσης μέχρι τις 8 το βράδυ και καθαρό καιρό την Πέμπτη, που σημαίνει ότι τα προβλήματα από την χιονόπτωση θα είναι διαχειρίσιμα.

Εκχιονιστικά έκαναν την εμφάνισή τους και στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, με χαρακτηριστικότερο τον εκχιονισμό του δρόμου μπροστά από εμπορικό κέντρο Kosmopolis, λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα. 

«Γλέντησαν» το χιόνι μικροί και μεγάλοι 

Παρά τα προβλήματα οι Ροδοπίτες και οι Ροδοπίτισσες, τόσο οι μικροί, που για ακόμα μία μέρα ενημερώθηκαν για το καθολικό κλείσιμο των σχολικών μονάδων του νομού Ροδόπης για σήμερα Πέμπτη, καλωσόρισαν με χαρά τα πρώτα χιόνια, βγαίνοντας στους δρόμους με σκούφους και γάντια, παίζοντας χιονοπόλεμο, φτιάχνοντας χιονάνθρωπους και μοιραζόμενοι τα σχετικά ενσταντανέ από όμορφες γωνιές της πόλης ντυμένες στα λευκά, στα social media.
 
Αντίστοιχες οι εικόνες και στα χωριά της Ροδόπης, που χάρισαν στους χρήστες του διαδικτύου και των social media πολύ όμορφες γραφικές εικόνες, παραδοσιακών σπιτιών «πασπαλισμένων» με χιόνι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.