ΕΠΣ Θρακης: Κυπελλουχος ο Π.Α.Ο. Κοσμιου (Gallery + Video)

Π.Α.Ο. Κοσμίου – Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 3-1

Ο Π.Α.Ο. Κοσμίου ήταν ο νικητής του τελικού κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣ Θράκης που διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Κομοτηνής καθώς επικράτησε του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου με σκορ 3-1 κατακτώντας το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία του.
 
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΠΣ Θράκης
Παρά τον αρχικό φόβο  πως η προσέλευση του κόσμου λόγου της ώρας και της γιορτινής ημέρας θα είναι μικρή,  οι ΕΠΣ Θράκης κέρδισε το στοίχημα και δικαιώθηκε τελικά για την απόφαση της ο τελικός να διεξαχθεί στο μεγαλύτερο γήπεδο του Νομού το Δ.Α.Κ. Κομοτηνής.
Περίπου 1300 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον τελικό που είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα βοηθώντας να μαζευτεί ένα αξιόλογο ποσό   για τους δύο νέους συνανθρώπους μας  που χρειάζονται άμεσα θεραπεία.

Παρόντες στον μεγάλο τελικό  ήταν ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ, ο   τέως δήμαρχος Ιάσμου Κυριάκος Αμούτζας, η πολιτευτής της Ν.Δ. Βούλα Ελευθεριάδου και άλλοι επίσημοι.
 
Το τελετουργικό πριν την έναρξη του τελικού
Μισή ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης ξεκίνησε το τελετουργικό με το εφηβικό  χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου να παρουσιάζει χορούς της Θράκης.

Έπειτα ακολούθησε η είσοδος των διαιτητών και των ομάδων που κρατούσαν από το χέρι μικρούς ποδοσφαιριστές, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμο Κομοτηνής.

Μετά την είσοδο τους οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν απέναντι και ακολούθησε ο χαιρετισμός σε  διαιτητές, προπονητές και παίχτες από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης  Μάνο Γαβριηλίδη και τους εκπροσώπους της διοίκησης των δύο φιναλίστ κυρίους Τσολάκη και Ομέρ.
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου το  παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής ψυχαγώγησε τον κόσμο με χορούς της Θράκης.

Κατόπιν πρίν την έναρξη του δεύτερου μέρους οι βοηθοί διαιτητές της ΕΠΣ Θράκης  Μαρία Τσιλφίδου, Δήμητρα Τανανάκη   και Κωνσταντίνα  Βλαχογιάννη πέταξαν μπάλες στην κερκίδα με αποδέκτες κυρίως μικρά παιδιά.
 
Η εικόνα του τελικού
Αγωνιστικά έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι με πάθος δύναμη, πολλές φάσεις και φυσικά 4 γκολ αφήνοντας σίγουρα ικανοποιημένους τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν .
Ο Π.Α.Ο. Κοσμίου ήταν καλύτερος και θα λέγαμε μεταμορφωμένος από τις τελευταίες τρείς αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας στις οποίες δεν παρουσίασε καθόλου καλή εικόνα προβληματίζοντας τους ανθρώπους της ομάδας.
Ο  κόουτς του Κοσμίου Γιώργος Δίγκας παρουσίασε μια πολύ καλά διαβασμένη ομάδα με σαφώς βελτιωμένη την άμυνα πίσω  μπλοκάροντας τα επιθετικά ατού του Ιάσμου, με πολύ καλή ανάπτυξη από την μεσαία γραμμή που τροφοδοτούσε τους Ερκάν και Στοϊνοβιτς που ήταν σε πολύ καλή μέρα και πέτυχαν τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας τους.  
Από την άλλη ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που έκανε την ανατροπή στον ημιτελικό με το Νέο Σιδηροχώρι και που βλέπουμε στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας.
Η ομάδα του Ιάσμου υστέρησε πολύ στο δημιουργικό κομμάτι και την τελική προσπάθεια και βασίστηκε κυρίως σε ατομικές προσωπικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του που δεν είχαν ουσία.
Το Κόσμιο προηγήθηκε 1-0 με τον Αμέτ Ερκάν   στο 35΄  με κοντινό σουτ και στο 75΄ ο Στοίνοβιτς έκανε το 2-0.                    
Στο 82΄ Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου μείωσε σε 2-1 με τον  Μπίμπαση Αλή αλλά το Κόσμιο στο  89΄ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Μουρατίδη διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
 
Οι διαιτητές του τελικού
Άρχοντας του τελικού ήταν  ο Χρήστος Γκράνας  με βοηθούς τους Αϊχάν Χούσκογλου Αϊχάν , Ευθύμη  Δημητριάδη, τέταρτο διαιτητή τον Γιάννη Ρόϊδο Γιάννη και  επιπρόσθετους βοηθούς τους Γιάννη Δρακίδη και Χρήστο Κακουλίδη σε  μια πρωτοτυπία της Ε.Π.Σ. Θράκης που εφάρμοσε για πρώτη φορά σε παιχνίδι.
Όλοι οι διαιτητές ήταν άψογοι στα καθήκοντα τους χωρίς να υπάρχει κανένα παράπονο από καμία πλευρά.

 
Οι φάσεις του αγώνα
Η πρώτη καλή στιγμή του τελικού σημειώνεται στο 9΄ όταν ο Αντωνιάδης έκανε μια επέλαση προς την μεγάλη περιοχή, σταματήθηκε από τους αμυντικούς  και στην συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Γρίβα που έκανε το συυτ με τον Μπουτσακτσή  Εφτούν να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει την μπάλα.
Το Κόσμιο απάντησε στο 12΄όταν από δεξιά ο Ξενάκης έβγαλε την σέντρα, ο Φλέγγας στο πρώτο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Πολύ καλή στιγμή για τους τυπικά γηπεδούχους στο 29΄όταν ο Ερκάν μετά από ωραία προσπάθεια έβγαλε ωραία πάσα στον Στοϊνοβιτς που από την γραμμή της μεγάλης περιοχής σούταρε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κορωνάκη.
Στο 34΄ο Π.Α.Ο. Κοσμίου θα ανοίξει το σκορ μετά από πολύ ωραία συνεργασία Φλέγγα, Στοϊνοβιτς ο τελευταίος έβγαλε πολύ ωραία τον Αμέρ Ερκάν απέναντι στον Κορωνάκη που αρχικά ενώ τον ξεγέλασε με μια προσποίηση στην συνέχεια τον πλάσαρε εύκολα για το 1-0.

Στο 39΄για την ομάδα του Ιάσμου ο Γιαννακιτσίδης έβγαλε την σέντρα δεν μπόρεσαν να διώξουν οι αμυντικοί του Κοσμίου, η μπάλα στρώθηκε στον Αντωνιάδη που από καλό σημείο έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Π.Α.Ο. Κοσμίου ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 57΄ με ένα καλό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής του Φλέγγα που πέρασε άουτ.
Στο 61΄για τον Μέγα ο Βιόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ το οποίο μπλόκαρε ο Μπουτσακτσή  Εφτούν.
Στο 68΄για το Κόσμιο από αριστερά ο Στοϊνοβιτς έβγαλε ωραία σέντρα μέσα στην μικρή περιοχή ο Ταμάμης  έκανε την προβολή αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 72΄και πάλι για την ομάδα του  Γιώργου Δίγκα ο Ξενάκης εκτέλεσε κόρνερ ο Ζουμπιάδης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Άλλη μια ευκαιρία για το Κόσμιο στο 74΄, ο Φλέγγας βρήκε ωραία εντός περιοχής τον Μητρούση, αυτός κατέβασε ωραία την μπάλα αλλά το σουτ έφυγε ψηλά άουτ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Π.Α.Ο. Κοσμίου θα διπλασιάσει τα τέρματα του.
Μετά από μια φάση διαρκείας Κυπιρτόγλου και Ερκάν έπαιξαν ωραία το ένα δύο, ο τελευταίος πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Στοϊνοβιτς που ψύχραιμα με ωραίο σουτ απέναντι στον Κορωνάκη έκανε το 2-0.

Στο 78΄για τους τυπικά γηπεδούχους ο Μητρούσης βρήκε ωραία τον Ερκάν αλά το σουτ του απέκρουσε ο Κορωνάκης με τα πόδια.
Στο 82΄ο  Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου θα μειώσει το σκορ σε 2-1 όταν ο Γιαννακιτσίδης εκτέλεσε φάουλ γεμίζοντας προς την μεγάλη περιοχή του Κοσμίου, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Μπίμπαση Αλή ο οποίος έκανε το πρώτο σουτ το οποίο απέκρουσε ο Μπουτσακτσή  Εφτούν αλλά το δεύτερο εξ επαφής σουτ του κατέληξε στα δίχτυα της εστίας.

Στο 90΄ο Π.Α.Ο. Κοσμίου σφράγισε την νίκη καθώς πέτυχε και τρίτο γκολ.
Ο Ερκάν λίγο πάνω από το κέντρο πάσαρε δεξιά στον Βοργιατζίδη  ο οποίος έβγαλε ωραία σέντρα και στην κίνηση ο Μουρατίδης σημείωσε το τελικό 3-1.
Ένα γκολ που ο προπονητής του Π.Α.Ο. Κοσμίου το πανηγύρισε πολύ έντονα αποβάλλοντας έτσι την πίεση και το άγχος που είχε κυριευτεί στα τελευταία λεπτά. 
Το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Γκράνα βρήκε ένα κουβάρι παίχτες, προπονητές και παράγοντες του Π.Α.Ο. Κοσμίου να πανηγυρίζουν την δεύτερη κατάκτηση κυπέλλου στην ιστορία τους.

Βραβεύσεις και απονομές.
Πολυτιμότερός παίχτης της αναμέτρησης ανακηρύχτηκε ο Αμέτ Ερκάν και ο οποίος παρέλαβε το βραβείο έχοντας αγκαλιά τον γιό του.
Κατόπιν έγινε η απονομή των αναμνηστικών  από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης κ. Γαβριηλίδη  παρόντος και του δημάρχου Κομοτηνής κ. Πετρίδη, στους διαιτητές και στην συνέχεια η απονομή των μεταλλίων στον ηττημένο Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.

Ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων στους νικητές με τελευταίο τον αρχηγό της ομάδας Γιάννη Γιαπρακτσή  που παρέλαβε το κύπελλο από τα χέρια του κ. Γαβριηλίδη σηκώνοντας το ψηλά πανηγυρίζοντας μαζί με τους συμπαίχτες του.
 

Αφιερωμένο το κύπελλο στην φυσικοθεραπεύτρια του Π.Α.Ο. Κοσμίου
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα πανηγύρια μεταφέρθηκαν στα αποδυτήρια όπου και βγήκαν και  οι καθιερωμένες Selfies φωτογραφίες.
Εκεί έλαβε χώρα μια συγκινητική στιγμή.
Ο γενικός αρχηγός του Π.Α.Ο. Κοσμίου  Παναγιώτης Τσολάκης μαζί με κάποιους παίχτες μαγνητοσκόπησαν ένα βίντεο αφιερώνοντας την κατάκτηση του κυπέλλου στην φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας Νικολέτα Γελάτου η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας του παιδιού της.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Π.Α.Ο. Κοσμίου( Δίγκας  ): Μπουτσακτσή Εφτούν, Τσαγκαλίδης (62΄ Αραμπατζής), Γιαπρακτσής, Ζουμπιάδης, Ταμάμης, Ξενάκης, Πότσης (87΄ Βοργιατζίδης), Κυπιρτόγλου, Αμέτ Ερκάν, Φλέγγας, Στοϊνοβιτς (75΄ Μουρατίδης).
 
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Αϊβάζης):  Κορωνάκης, Παπαχατζής, Πενόπουλος (46΄Ζαχαρόπουλος), Μυστρίδης, Μπενέκος (75΄ Μπίμπαση Αλή), Χουσέϊν Σαλήμ, Γιαννακιτζίδης, Χατζητουλούσης, Γρίβας, Αντωνιάδης, Βιόπουλος (68΄ Χισήμ Χασάν).

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.