Σταθερα παροντες οι AHEPA στην Κομοτηνη

Ο ανώτατος Πρόεδρος Andrew C. Ζαχαριάδης βρέθηκε στην Κομοτηνή σε εκδήλωση του τοπικού τμήματος AHEPA «Ορφέας»

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Πέμπτη 13 Απριλίου ο ανώτατος Πρόεδρος Andrew C. Ζαχαριάδης, ο οποίος μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας της AHEPA πραγματοποιούν την ετήσια επίσκεψή τους στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, από τις 11 έως τις 23 Απριλίου 2017.
 
Η AHEPA οργανώνει επίσημες επισκέψεις στην πατρίδα μας από το 1928, και τα μέλη της έκαναν μια στάση στην Κομοτηνή, όπου συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργάνωσαν τα τοπικά στελέχη της οργάνωσης.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, η πολιτευτής της ΝΔ κ. βούλα Ελευθεριάδου και πολλά μέλη των AHEPA και των Θυγατέρων της Πηνελόπης της Κομοτηνής. 

Στήριξη στη Θράκη 

Υποδεχόμενος εκ μέρους των AHEPA της Κομοτηνής τους καλεσμένους ο κ.  Γιάννης Τζαμπάζης τόνισε πως είναι τιμή τους να υποδέχονται τον ανώτατο πρόεδρο, Andrew Ζαχαριάδη, τον Κυβερνήτη Ελλάδας κ. Βασίλη Πετκίδη, υψηλούς αξιωματούχους από όλη τη διοργάνωση, που τιμούν την πόλη μας, κατά τη διάρκεια της ετήσιας επίσκεψης που κάνουν στη χώρα, στην Κύπρο, το Ισραήλ και το πατριαρχείο.
 

«Έρχονται στην ευαίσθητη και ευάλωτή περιοχή της Θράκης, στην Κομοτηνή, και νιώθουμε μια ομπρέλα προστασίας, κάποιους ανθρώπους στους οποίους μπορούμε να στηριχθούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαμπάζης.
 
Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα από οχτώ ομογενείς, με στόχο να προστατέψουν τους συμπατριώτες μας από τον ρατσισμό. Έχει υψηλά ιδανικά,  υψηλά ιδεώδη με κορυφαίο τον Ελληνισμό και την προβολή της ελευθερίας της δημοκρατίας και του πολιτισμού. 

Σημαντική η παρουσία στην Κομοτηνή 

Την χαρά που αισθάνεται για το γεγονός ότι έχει την τιμή να επισκέπτεται την Κομοτηνή εξέφρασε ο κ. Αντρέας Ζαχαριάδης, σημειώνοντας πως οι αδερφοί του AHEPA του τόνισαν πως έπρεπε να τη δει.
 

«Δεν θα αφήσουμε αυτή τη χώρα, χωρίς να περάσουμε από την Κομοτηνή, να μην ξεχάσουνε ότι είμαστε Έλληνες, και να μην ξεχάσουν τι σημαίνει AHEPA» σημείωσε, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ελληνισμός, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες όλων των προηγούμενων ετών, υπάρχει ακόμη.
 
«Ποτέ δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον κόσμο, άντρες γυναίκες και παιδιά που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα μας» κατέληξε. 
 
Την τιμή που αισθάνεται για το γεγονός ότι επισκέπτεται την Κομοτηνή τόνισε και ο Κυβερνήτης της AHEPA Ελλάς- Περιφέρεια 25 κ. Βασίλειος Πετκίδης, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια περιοχή που αγωνίζεται πραγματικά για τον Ελληνισμό.
 

Αυτή ήταν η δέκατη φορά που ο Κυβερνήτης της AHEPA Ευρώπης κ. Νικ Παπαδόπουλος βρέθηκε στην Κομοτηνή μιας και «εδώ είναι η Ελλάδα» και έχουν προσπαθήσει με την AHEPA να κάνει όλους να το συνειδητοποιήσουν.
 
«Τα δύο τμήματα της AHEPA στην Κομοτηνή τα πηγαίνουν πολύ καλά», σημείωσε, και εξέφρασε την υπερηφάνεια του για αυτά, ελπίζοντας πως οι δραστηριότητές τους θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και στο μέλλον. 

Διδάγματα και για την Ελλάδα του σήμερα 

Ιδιαίτερη και σημαντική στιγμή χαρακτήρισε την παρουσία της ανώτατης ηγεσίας της οργάνωσης ο αναπληρωτής κυβερνήτης της AHEPA Ελλάς κ. Στάθης Κεφαλίδης, μιας και τους επισκέπτεται τόσο για να τους ενισχύσει όσο και να ελέγξει τι δουλειά έγινε στην Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή.
 
«Η AHEPA δεν κάνει τίποτα άλλο από το να θυμίζει στους Έλληνες ότι τα ιδανικά του Ελληνισμού, όπως η εκπαίδευση, η βελτίωση του στην κοινωνία, η αφοσίωση στην οικογένεια και να είναι κάποιος καλός πολίτης, θα έχουν σαν αποτέλεσμα να είναι αυτός καλός, η κοινωνία καλή και αυτός να αναδεικνύεται σε αυτή» τόνισε ο κ. Κεφαλίδης.
 

«Οι ομογενείς κατάφεραν να νικήσουν τον φόβο, μέσα από την οργάνωση, έτσι μπορούμε σήμερα, σε μια εποχή που ο φόβος έχει αντικαταστήσει την ελπίδα, κι εμείς να αντλήσουμε πολλά διδάγματα μέσω της AHEPA» σημείωσε ο κ. Κεφαλίδης για να επισημάνει πως «πρέπει να εργαστούμε, να συνεργαστούμε και να μην φοβηθούμε να γίνουμε καλύτεροι, και να μην φοβηθούμε να συνεργαστούμε και να αναδείξουμε τους καλύτερους». Ο ίδιος παρατήρησε κλείνοντας πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ο «εχθρός» έχει γίνει αυτός που φέρνει λεφτά, που φέρνει την αλλαγή, όμως αν κάτι διδάσκει το παράδειγμα της Οργάνωσης είναι ότι οι Έλληνες έγιναν καλύτεροι γιατί σεβάστηκαν τις κοινωνίες και δούλεψαν μέσα σε αυτές, αποκτώντας φωνή σε όλο τον κόσμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.