Το δικο μας Ραμαζαν Μπαιραμ

Οι Χαλιντέ Αχμέτ, Τζαν Μουσταφά, Ενές Ρασήμ, Ουμίτ Χαλήλ Ιμπράμ, Χαμιδέ Καρά Χασάν και Σεμήχ Ισμαήλ μοιράζονται τις σκέψεις τους για τη μεγάλη γιορτή των μουσουλμάνων

Πιστοί στην «παράδοση» που ακολουθεί σε όλες τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές, ο «ΠτΘ» δίνει και πάλι χώρο στις φωνές και απόψεις των συμπολιτών μας. Αυτή τη φορά συνεχίζοντας την «παράδοση» σε μία μεγάλη θρησκευτική, και κοινωνική κατά συνέπεια, γιορτή των συμπολιτών μας μουσουλμάνων, οι οποίοι εδώ και έναν μήνα νήστευαν, ακολουθώντας την παράδοση. Σήμερα, Σάββατο, είναι η  παραμονή  του Ραμαζάν Μπαϊράμι ή αλλιώς του Σεκέρ Μπαϊράμι, και τελευταία ημέρα της νηστείας, και από αύριο  Κυριακή και το διήμερο που ακολουθεί, δηλαδή  Δευτέρα και Τρίτη, είναι οι μέρες γιορτής.  
 
Ο «ΠτΘ» συνομίλησε με έξι μουσουλμάνους συμπολίτες μας, τους κ.κ. Χαλιντέ Αχμέτ, Τζαν Μουσταφά, Ενές Ρασήμ, Ουμίτ Χαλήλ Ιμπράμ, Χαμιδέ Καρά Χασάν και Σεμήχ Ισμαήλ,  οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας 1) το νόημα της μεγάλης αυτής γιορτής για τους ίδιους, μαζί με τις ωραιότερες αναμνήσεις τους, 2) το πώς βιώνουν το Ραμαζάν Μπαϊράμι ως θρησκευτική γιορτή,  3) τις παραδόσεις που τηρούν σήμερα και το πώς αυτές έχουν αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου.
 
Απαντήσεις που περιγράφουν μια πραγματικότητα, τόσο κοντά στα όσα «προστάζει» ο Χριστιανισμός για τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές των Χριστουγέννων και το Πάσχα. Με κοινό χαρακτηριστικό την πίστη, την αγαλλίαση της ψυχής, την ομόνοια και την συγκέντρωση όλων γύρω από το εορταστικό οικογενειακό τραπέζι, απλά στο όνομα ενός διαφορετικού Θεού.
 
Με τις ευχές του συνόλου της οικογένειας του «ΠτΘ» προς το σύνολο των μουσουλμάνων συμπολιτών μας για καλό  Ραμαζάν Μπαϊράμι, δίνουμε τον λόγο στους σημερινούς μας φιλοξενούμενους.

Χαλιντέ Αχμέτ
Τζαν Μουσταφά
Ενές Ρασήμ
Ουμίτ Χαλήλ Ιμπράμ
Χαμιδέ Καρά Χασάν
Σεμήχ Ισμαήλ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.