1094 αποφοιτοι σε 10 χρονια για την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπων (+Gallery)

Περισσότερους εισακτέους από ποτέ θα έχει η ΑΣΠΑΙΤΕ του χρόνου, που φτάνει σε μέγεθος τις αντίστοιχες Θεσσαλονίκης και Πάτρας

Συνεχίζει να μεγαλώνει η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών, η οποία φέτος είχε τους περισσότερους απόφοιτους από ποτέ, με τους 193 που ορκίστηκαν την Κυριακή 10 Ιουνίου να ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των αποφοίτων στα 10 χρόνια λειτουργίας της στους 1.094.
 
Την ίδια ώρα η σχολή επεκτείνει και τον αριθμό των φοιτούντων σε μία χρονιά, από τους 200 που εγγράφτηκαν φέτος στους 235, λόγω της επαναλειτουργίας του προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) τα 35 άτομα του οποίου θα προστεθούν στους 200 εισακτέους στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ).
 

Αυτός ο αριθμός θα κάνει την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα στην Ελλάδα, με τον ίδιο αριθμό σπουδαστών με την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, υστερώντας μόνο αυτού της Αθήνας.
 
Τα μαθήματα και του χρόνου θα ξεκινήσουν νωρίτερα, στις αρχές Οκτωβρίου, ώστε οι απόφοιτοι, που προέρχονται από όλη την ΑΜΘ, να λάβουν εγκαίρως τις πιστοποιήσεις και να συμμετάσχουν στις προκηρύξεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που γίνεται πλέον μέσω ΑΣΕΠ και ολοκληρώνονται στα τέλη Απριλίου.

 

Παροχή υψηλής ποιότητας έργου

 
Για ακόμα μια φορά στην ορκωμοσία βρέθηκε η Επιστημονική Υπεύθυνη του Ε.Π.ΠΑΙ.Κ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Κασιμάτη, η οποία σημείωσε πως στα 10 χρόνια λειτουργίας της έχει δείξει ότι είναι καινοτόμα και πρωτοπόρα, πλέκοντας το εγκώμιο του συντονιστή της κ. Αθανάσιο Καραφύλλη, τους διδάσκοντες που την επανδρώνουν και τα στελέχη της.
 

Φέτος επαναλειτουργεί το ΠΕΣΥΠ, μετά την χρονιά 2014-15, λόγω της ζήτησης της τοπικής κοινωνίας, η οποία εδώ και χρόνια συμπράττει στο έργο τους, δημιουργώντας συνέργεια με την ΑΣΠΑΙΤΕ, που υποστηρίζει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο έργο τους.
 
«Θέλουμε να το συνεχίσουμε, θέλουμε και φέτος να έχουμε την ίδια ανταπόκριση, και αν παρέχουμε αυτό το υψηλό έργο που είναι αναγνωρισμένο όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» σημείωσε.
 

Παγίωση και του ΠΕΣΥΠ 

Ο αριθμός των 1.094 αποφοίτων είναι πολύ σημαντικός στα 10 χρόνια λειτουργίας του Παραρτήματος, σημείωσε ο συντονιστής του κ. Αθανάσιος Καραφύλλης, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική τη λειτουργία του για την πόλη των Σαπών, την Ροδόπη και όλη την ΑΜΘ, γιατί η πλειοψηφία των αποφοίτων προέρχεται από αυτή.
 

Το καινούριο πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό θα τρέξει την επόμενη χρονιά ξανά μετά από τρία χρόνια, λόγω της ζήτησης από σπουδαστές και μη, και μετά από συνεργασία με την κεντρική διοίκηση. «Ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει καλά θα στελεχωθεί με αξιόλογο διδακτικό προσωπικό, για να μπορέσουμε να το παγιώσουμε και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Περιφέρειάς μας» ανέφερε, σημειώνοντας πως γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα της χώρας, κάτι που δείχνει την ποιότητα της προσπάθειας των εμπλεκόμενων στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.