Δυναμωνει την παρουσια του στα εικαστικα ο Αθηνιων

Συνεχή αυξητική πορεία έχουν τόσο τα εργαστήρια όσο και οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά

Με μια διήμερη «Γιορτή Εργαστηρίων» έκλεισε για ακόμα μια φορά τη χρονιά του ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων», τιμώντας τους μαθητές και τα στελέχη των 14 εργαστηρίων του.
 

Έτσι το βράδυ του Σαββάτου έγιναν οι απονομές βεβαιώσεων επιτυχημένης παρακολούθησης των εργαστηρίων προς τους μαθητευόμενους, μαζί με έκθεση 170 έργων που αποτύπωνε ανάγλυφα τη δουλειά των 14 εργαστηρίων του Συλλόγου κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2017-2018.
 

«Η εκπαιδευτική χρονιά περνά πολύ γρήγορα, γιατί το χαιρόμαστε» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άρης Ασσαριωτάκης, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να τιμούν τόσο τους δασκάλους, που αγκάλιασαν την ευκαιρία για να προσφέρουν τις γνώσεις τους στο σύλλογο, και στους μαθητές που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να σφυρηλατήσουν την καλλιτεχνική τους νοημοσύνη στα εργαστήρια.
 
Ιδιαίτερα για τα εργαστήρια, σημείωσε πως με βάση τη δουλειά, την οργάνωση και το εθελοντικό πνεύμα, αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο, καταφέρνοντας όμως να κρατήσουν την ποιοτική τους υπόσταση.
 

Έτσι πλέον υπάρχουν 14 εργαστήρια, καλύπτοντας όλη τη γκάμα των εικαστικών εργαστηρίων, και τελικά εκθέτονται 170 έργα, κάτι λογικό γιατί οι μαθητευόμενοι έχουν φτάσει τους 175.
 
«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτό που παράγουμε, είναι μεγαλειώδες και σκοπεύουμε να το συνεχίσουμε, γιατί θα ήταν ανόητο να το αφήσουμε, από τη στιγμή που αποδίδει καρπούς και υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό» ανέφερε ο κ. Ασσαριωτάκης.
 
«Όταν ξεκινήσαμε αντιμετωπίσαμε σκεπτικισμό από επαΐοντες και μη για το εγχείρημα» συνέχισε, τονίζοντας πως τελικά όταν προσφέρεται κάτι που έχει αξία και ποιότητα, αυτό αναγνωρίζεται από το κοινό, το οποίο το αγκαλιάζει και συμμετέχει. 

Προωθούν την πόλη τα μέλη του τμήματος Φωτογραφίας 

Ανάμεσα στα εκθέματα είναι και 52 φωτογραφίες από τα 14 άτομα της Φωτογραφικής Ομάδας του Συλλόγου, σε μια έκθεση η οποία θα βρίσκεται εκεί για 15 ημέρες και περιλαμβάνει όλες τις θεματικές με τις οποίες ασχολήθηκαν όλη τη χρονιά.
 

Η έκθεση περιλαμβάνει πολύ εμπνευσμένες φωτογραφίες με σημαντικά μηνύματα σημείωσε η κ. Τάνια Πούλκου, μέλος της ομάδας και αντιπρόεδρος του Αθηνίωνα, που δείχνουν και τον τρόπο που λειτουργούν, μη αρκούμενοι στα τεχνικά κομμάτια αλλά εμβαθύνοντας σε διάφορες τεχνικές.
 

Μεγάλο κομμάτι των φωτογραφιών αυτών αφορούν, όπως είναι φυσικό, και τη ίδια την πόλη της Κομοτηνής, ενώ προσπαθούν να δραστηριοποιούνται ώστε να τους μαθαίνει το κοινό και να θαυμάσει τα έργα, προσπαθώντας παράλληλα να προωθήσουν την πόλη με αυτό που κάνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.