Προκηρυξη για την επιλογη των νεων Περιφερειακων Δ/ντων Εκπαιδευσης

Πρωτόγνωρη αλλά θετική για τα ελληνικά χρονικά, χαρακτήρισε την προκήρυξη ο νυν Περιφερειακός Διευθυντής ΑΜΘ Παναγιώτης Κεραμάρης - Οι Περιφερειακοί θα έχουν τριετή θητεία

Την πλήρωση με επιλογή των παρακάτω δεκατριών θέσεων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, με τριετή θητεία η οποία θα ξεκινήσει με την τοποθέτησή τους και θα λήξει την 31η Ιουλίου του τρίτου έτους που ακολουθεί την επιλογή τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
 
Το υπουργείο κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν τα νόμιμα προσόντα να υποβάλουν σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά, εντός δεκαπέντε ημερών. 

Πρωτόγνωρη διαδικασία 

Πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά της εκπαίδευσης, που οδηγεί σε αποκομματικοποίηση ακόμα και της θέσης του Περιφερειακού Διευθυντή, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την αποκομματικοποίηση του Δημοσίου Τομέα χαρακτήρισε την διαδικασία ο νυν Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Παναγιώτης Κεραμάρης, τονίζοντας πως όλα είναι καινούρια.
 
«Ο Περιφερειακός Διευθυντής πρέπει να συνεργάζεται με τον αρμόδιο Υπουργό και τον Γενικό γραμματέα, όμως δεν είναι απαραίτητο να ανήκουν στο ίδιο κόμμα», σχολίασε ο ίδιος κρίνοντας ως πολύ θετικό το ότι περνάμε σε ένα τέτοιο επίπεδο σαν ελληνική κοινωνία.
 
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καταλήξει αν θα είναι υποψήφιος για τη θέση, έχοντας στην διάθεσή του 15 μέρες για να αποφασίσει, σημείωσε πάντως πως η θέση απαιτεί μεγάλη υπευθυνότητα, για να επισημάνει πως είτε μείνει είτε φύγει, έχει αποκομίσει πάρα πολλές εμπειρίες τόσο στη δημόσια διοίκηση όσο και στην εκπαίδευση.
 
Για αυτό και θεωρεί πως θέλει σοβαρότητα, υπευθυνότητα αλλά και σοβαρή συνείδηση, όπως και γνώση της σχολικής μονάδας και της καθημερινότητάς της. 

Τι απαιτείται για τις θέσεις 

Οι υποψήφιοι για τις παραπάνω θέσεις πρέπει να είναι εκπαιδευτικοί με βαθμό Α΄,δωδεκαετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα σε σχολικές μονάδες για δέκα τουλάχιστον έτη, καθώς και με πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α΄ επιπέδου.
 
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις υποψηφιότητας για την επιλογή τους ως Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (ιστοσελίδα: https://opsyd.sch.gr/). Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι, θα πρέπει να εγγραφούν στο ΟΠΣΥΔ, ώστε να αποκτήσουν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του. Οδηγίες για την εγγραφή περιγράφονται στο εγχειρίδιο χρήσης στην ίδια διεύθυνση.
 
Τις αιτήσεις τις αποστέλλουν μαζί με το φάκελο υποψηφιότητας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου έχουν οργανική θέση.
 
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη θέση του Διευθυντή μιας μόνο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Με την αίτηση υποψηφιότητας δηλώνεται η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την οποία ο υποψήφιος εκδηλώνει ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής.
 
Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής υποβάλλονται, μαζί με τα αναγκαία δικαιολογητικά, εντός δεκαπέντε  ημερών από την έκδοση της παρούσας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.