Ανακαλυψτε βημα – βημα τα μυστικα του βρεφικου μασαζ

Αγγελική Δράκου και Μαρία Αρβανιτίδου μιλούν για τον νέο κύκλο μαθημάτων “Baby massage” που ξεκινά στην Κομοτηνή

Μία νέα δράση που φέρει την υπογραφή της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης “Hop Hop” πρόκειται να ξεκινήσει στην πόλη μας. Ο λόγος για τον κύκλο μαθημάτων “baby massage” που θα δώσουν την δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να γνωρίσει το διάσημο βρεφικό μασάζ του Διεθνούς Συνδέσμου Βρεφικού Μασάζ IAIM.
 
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε μία από τις αίθουσες της σχολής χορού «Χοροτάξιο», ένα χώρο που αποπνέει δημιουργικότητα και αρμονία. Στο 10λεπτο διάλειμμα μάλιστα θα διατίθενται βοτανικά ροφήματα από το “Grizo Prasino” και ελαφρύ σνακ για όποιον το επιθυμεί. Τα μαθήματα απευθύνονται σε βρέφη 0-12 μηνών, ενώ για μεγαλύτερες ηλικίες οι μαλάξεις προσομοιώνονται αναλόγως.
 
Το πρόγραμμα θα αποτελείται από 5 μαθήματα, με το πρώτο να ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου και υπόσχεται σε όσους το δοκιμάσουν αξέχαστες στιγμές με το μωρό τους. «Θα μάθετε μία τεχνική που μπορείτε να εφαρμόζετε και με το πέρασμα των χρόνων,καθώς το παιδί θα μεγαλώνει. Όχι μόνο θα χαλαρώσετε, αλλά θα μάθετε να αναγνωρίζετε καλύτερα τα “σημάδια” του ώστε να ικανοποιείτε πιο γρήγορα τις ανάγκες του, διασκεδάζοντας ταυτόχρονα», εξήγησε η κ. Αγγελική Δράκου, εκπρόσωπος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης. 

Αγγελική Δράκου «Πιστεύουμε στην επαφή και το δέσιμο μέσα από το άγγιγμα» 

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας είναι απαραίτητη η συμπλήρωση μίας φόρμας που μπορείτε να βρείτε στο Facebookτης σελίδας “Hop Hop”. «Αν είναι αδύνατον να έρθετε ως γονιός, μπορεί να έρθει στην θέση σας οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας «τα μαθήματα αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία να συναντήσετε άλλους γονείς, ανταλλάσσοντας απόψεις και εμπειρίες. Αγαπάμε τα μωρά και τις μαμάδες, γιατί οι χαρούμενες δυάδες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Πιστεύουμε στην επαφή, το δέσιμο και το άγγιγμα μέσα στην οικογένεια γι’ αυτό και τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν ο μπαμπάς, η γιαγιά, ο θείος, η νονά ή όποιος φροντιστής το επιθυμεί» δήλωσε στον «ΠτΘ» η κ. Δράκου..
 
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί με σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ανάγκες των νέων γονέων και των βρεφών τους και είναι ικανό να διδάξει την τέχνη της φροντίδας στα μωρά με τρόπο απλό, προσφιλή και ευχάριστο για όλους, όπως εξήγησε με την σειρά της η Μαία ibclc, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της Birthlight yoga για την εγκυμοσύνη και τη λοχεία καθώς και εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ IAIM, κ. Μαρία Αρβανιτίδου. 

Μαρία Αρβανιτίδου «Πολλαπλά τα οφέλη του βρεφικού μασάζ για τα μωρά αλλά και τους γονείς» 

Το βρεφικό μασάζ έχει μακρά παράδοση και αποτελεί τεχνική που πέρασε από γενιά σε γενιά, από τη μητέρα στην κόρη. Ωστόσο, μόλις το 1992, η Vimala Mc Clure ίδρυσε τον Διεθνή οργανισμό του βρεφικού μασάζ με έδρα τη Σουηδία. Το όραμα της ήταν να δημιουργηθούν κοινωνίες βασισμένες πάνω σε οικογενειακές άξιες όπως η συμπόνια και η υπευθυνότητα για όλους και προς όλους τους ανθρώπους.
 
«Επίκεντρο στο όραμα της, αποτελεί το μωρό. Του αξίζει να λαμβάνει σεβασμό, ασφάλεια, ευαισθησία και πάνω από όλα μια κάρδια που θα το ακούει από τη γέννηση και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του .Το μέσο είναι το άγγιγμα. Η πρώτη αίσθηση που αναπτύσσεται στον άνθρωπο από τη μήτρα αλλά και η τελευταία που μας αφήνει φεύγοντας από αυτή τη ζωή», τόνισε με θέρμη η ίδια για να απαριθμήσει τα πολλαπλά οφέλη του βρεφικού μασάζ.
 
Τα οφέλη του βρεφικού μασάζ είναι πολλά, τόσο για το μωρό που μαθαίνει να αναγνωρίζει το σώμα του, να χαλαρώνει, να διεγείρεται και να αλληλεπιδρά, όσο και για τους γονείς και φροντιστές που μέσω της ρουτίνας των μαλάξεων αποκτούν αυτοπεποίθηση για τις κινήσεις τους και αναγνωρίζουν τις συμπεριφορές και τις ανάγκες του μωρού τους.
 
«Μπορεί να γίνει και σε πρόωρα μωρά, παιδιά που είναι υιοθετημένα, ζουν σε ιδρύματα και έτσι γίνονται πιο δεκτικά στο άγγιγμα. Έτσι μεγαλώνουν και γίνονται ενήλικες που μαθαίνουν να μοιράζονται και να αντιλαμβάνονται την αγάπη στον κόσμο.
 
Το μασάζ ενισχύει το δεσμό βρέφους-γονιού μέσω λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, τις ιδιωτικές ποιοτικές στιγμές με του γονείς, την αδιαίρετη προσοχή, τα συναισθήματα σεβασμού, την χρήση όλων των αισθήσεων και προάγει την χαλάρωση, βοηθά στον ύπνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα», κατέληξε κάνοντας λόγο για μία ευχάριστη εμπειρία και από πλευράς γονιών.
 
Κι αυτό γιατί όποιο μέλος της οικογένειας γνωρίσει το βρεφικό μασάζ, μαθαίνει να καταλαβαίνει και να ανταποκρίνεται σε «σημάδια» που εκφράζει το μωρό και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να το ανακουφίσει, προσφέροντας ακόμη ένα τρόπο για τρυφερή επικοινωνία και επαφή. Έτσι, λοιπόν, ενισχύονται οι πιθανότητες ανάπτυξης ενός χαλαρωτικού περιβάλλοντος αφού μειώνονται τα επεισόδια καβγάδων μεταξύ των παιδιών στο σπίτι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.