(Μας) εβαλε δυσκολα…

Της έκδοσης

Όσο εγγύτερα πλησιάζουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών το βέβαιο είναι ότι θα πληθύνουν και οι πολιτικές εκδηλώσεις. Από όσες όμως τέτοιου περιεχομένου εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη μας και παρακολουθήσαμε δημοσιογραφικά, αυτή του Σαββάτου που πραγματοποίησε το «ξε-ΚΙΝΗΜΑ για την πόλη» είχε μια διαφορά και μάλιστα ουσιώδη.
 
Και εξηγούμαστε: ό,τι ακούσαμε μέχρι στιγμής ήταν εν πολλοίς μια μικρογραφία πολιτικού αφηγήματος της κεντρικής πολιτικής σκηνής προσαρμοσμένο στα δημοτικά μέτρα. Δηλαδή ήταν η υιοθέτηση του κυρίαρχου πολιτικού αφηγήματος, τηρουμένων των αναλογιών και των πολιτικών πεποιθήσεων  του κάθε υποψηφίου. Το κάθε κυρίαρχο αφήγημα όμως δημιουργείται από τις εκάστοτε ελίτ και άρα παρουσιάζει την πραγματικότητα των εκάστοτε ελίτ.
 
Το αφήγημα που υιοθέτησε αντίθετα ο κ. Βαβατσικλής απείχε από το κυρίαρχο. Κόμιζε έννοιες που ξεπερνούσαν τη στείρα αντιπαράθεση του οικονομικού πεδίου με όρους λογιστικής αποτύπωσης και αναπτυξιακούς οραματισμούς. Έθεσε ζητήματα όπως αυτά του βιωμένου χώρου, της διαμόρφωσης μνήμης, της διακριτότητας των φύλων και των ηλικιών και… και… και…
 
Ζητήματα που μπορεί σε ορισμένους να φαντάζουν ελάσσονος σημασίας αλλά, όταν μιλάμε για τα του δήμου, είναι έννοιες κρίσιμες για τη σχέση διοίκησης και πολιτών και άρα πρώτιστης πολιτικής σημασίας, όταν μιλάμε για την τοπική αυτοδιοίκηση.
 
Διερμηνείς της βούλησης των δημοτών ή μάντεις δεν είμαστε, ώστε να μπορούμε να προοικονομίσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως και να ΄χει ο κ. Βαβατσικλής ήδη από την «επίσημη πρώτη» κατάφερε να θέσει στον δημόσιο διάλογο νέα διακυβεύματα. Που δεν προσφέρονται για εύκολες κριτικές και χωρούν μεγάλης συζήτησης που μακάρι να γίνει επιτέλους σε αυτόν τον τόπο, γιατί το έχει ανάγκη.
 
Κοινώς ήδη από την «επίσημη πρώτη» (μας) έβαλε «δύσκολα» ο κ. Βαβατσικλής. Τώρα  το αν αυτά τα «δύσκολα» θα βρουν πρόθυμους συνομιλητές αυτό μέλλει να το δούμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.