Ψηφιακά εργαλεία για φοιτητές και αποφοίτους γεωτεχνικών επιστημών αποκτά το ΔΠΘ

15.04.2019 18:49

Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας μαζί με άλλα τρία πανεπιστήμια με το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάληψη κοινών δράσεων, με στόχο την κατάρτιση και προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων των φοιτητών και αποφοίτων των γεωτεχνικών σχολών της χώρας μας. Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, τη μακροπρόθεσμη αξιοποίηση των νέων μεγάλων δημόσιων μετρητικών υποδομών παρατήρησης της Γης που δημιουργούνται από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ.
 
Ειδικότερα, το Μνημόνια Συνεργασίας προβλέπει:
 
-Την παροχή εκπαίδευσης σε φοιτητές Γεωπονίας σε σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, που θα τους καταστήσουν ικανούς για την αξιοποίηση των δεδομένων των υφιστάμενων ψηφιακών υποδομών της χώρας και την παροχή υπηρεσιών, μέσω αυτών των δεδομένων, στον πρωτογενή τομέα.
-Την κατάρτιση γεωτεχνικών σε θέματα αξιοποίησης εργαλείων παρατήρησης Γης και ψηφιακών δεδομένων στη γεωργία.
-Τη δημιουργία και αξιοποίηση ψηφιακών υποδομών στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
-Την από κοινού χρήση πλατφορμών διαχείρισης δεδομένων και παροχής τεχνογνωσίας σε ψηφιακά εργαλεία.
-Τη δημιουργία νέων εργαστηρίων σχετικά με την αξιοποίηση εργαλείων παρατήρησης Γης και ψηφιακών δεδομένων στη γεωργία.
 
Ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, σημείωσε: «Με χαρά συμμετέχουμε σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα, που θα συμβάλλει στην εξέλιξη των φοιτητών, των εκπαιδευτών μας και στη βελτίωση της ελληνικής γεωργίας. Συγχαρητήρια στον Υπουργό Νίκο Παππά για την έμπνευση και την υλοποίηση της ιδέας. Ευχαριστούμε για τη συμμέτοχη του Δημοκρίτειου σε αυτό».

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine