Με μεγαλες εκπτωσεις η προμηθεια τροφιμων και ειδων για το νεο ΤΕΒΑ

Το πρόγραμμα είχε αρχικό προϋπολογισμό σχεδόν 3 εκ. ευρώ, με το ποσοστό έκπτωσης σε αρκετά είδη να αγγίζει ή και να ξεπερνά το 50%

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για την προμήθεια Τροφίμων και Ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) για τις ανάγκες της κοινωνικής σύμπραξης Ροδόπη, στην οποία συμπράττουν οι τέσσερις Δήμοι της Περιφερειακής ενότητας.
 
Τον διαγωνισμό πραγματοποίησε ως επικεφαλής εταίρος ο Δήμος Κομοτηνής, και περιλάμβανε συνολικά 41 προϊόντα, 30 είδη τροφίμων και 11 είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής, η συνολική προϋπολογισμένη αξία των οποίων ανέρχεται σε σχεδόν 3 εκ. ευρώ.
 
Έτσι οι τέσσερις δήμοι θα προμηθευτούν, για να μοιράσουν στους δικαιούχους του προγράμματος, τρόφιμα όπως ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, κρέας μοσχαρίσιο, χοιρινό, κατσικίσιο και αρνί, κοτόπουλα αλλά και διάφορα φρούτα και λαχανικά, ενώ στα είδη περιλαμβάνονται καθαριστικά είδη, σαπούνια και πάνες.
 
Το ενδιαφέρον για το διαγωνισμό ήταν μεγάλο, με συνολικά 21 συμμετοχές, από τις οποίες αναδείχθηκαν εννιά πλειοδότες για τα διάφορα είδη, με το διαγωνισμό να κατακυρώνεται κατά κατηγορία.
 
Οι εκπτώσεις ξεκινούν σε κάποια είδη χαμηλά, σε άλλες περιπτώσεις όμως φτάνουν το 50 και το 60%, (χαρακτηριστικό παράδειγμα το ελαιόλαδο, με έκπτωση 49%, ή τα μήλα, στα οποία η έκπτωση ανέρχεται στο 62%).
 
Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι τα χρήματα που εξοικονομούνται από τις εκπτώσεις θα αξιοποιηθούν για την προμήθεια επιπλέον προϊόντων για τους δικαιούχους, όπως άλλωστε είχε γίνει και στο προηγούμενο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, το οποίο είχε συνεχιστεί μέχρι να εξαντληθούν οι πόροι μέσω ΕΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.