Τα Κεντρα Ευρωπαικης Πληροφορησης Europe Direct Κομοτηνης και Ξανθης συμμετεχουν στην 84η ΔΕΘ

Θα συστήσουν στους επισκέπτες προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα συμμετάσχει στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη εστιάζοντας φέτος στο τρίπτυχο ασφάλεια τροφίμων, προστασία παραγωγών και καταναλωτών και βιώσιμη ανάπτυξη.
 
Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και Ξάνθης, θα βρίσκονται στην 84η ΔΕΘ στο Περίπτερο 10, σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 16:00 έως τις 22:00, με προϊόντα  ΠΟΠ και ΠΓΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ.
 
Ενδεικτικά,

  • Οίνοι ΠΓΕ περιοχών Αβδήρων, Αδριανής, Δράμας, Έβρου, Θάσου, Θράκη, Ίσμαρου, Καβάλας και Παγγαίου).
  • Ελαιόλαδα ΠΓΕ Θάσου και Μάκρης,
  • Ελιές ΠΟΠ Θρούμπα Θάσου,
  • Πατάτα ΠΓΕ, Φασόλια Γίγαντες ΠΓΕ και Φασόλια Κοινά Μεσόσπερμα ΠΓΕ  Κάτω Νευροκοπίου
  • Κασέρι ΠΟΠ Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης
  • Φέτα ΠΟΠ

 
Στόχος της συμμετοχής είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την Ασφάλεια και Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων στην Ε.Ε., καθώς και των καθεστώτων ποιότητας της Ε.Ε., όπως για παράδειγμα οι Προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ) και οι Προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΓΕ).
 
Συγκεκριμένα, στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το περίπτερο 10 της Έκθεσης, θα εκτεθούν συνολικά άνω των 100 διαφορετικών ελληνικών προϊόντων που υπάγονται σε καθεστώς ποιότητας της ΕΕ. Τα προϊόντα θα προέρχονται από την κεντρική Μακεδονία (στις 07, 08 & 15/09), Ήπειρο (στις 09/09), δυτική Μακεδονία (στις 10/09), ανατ. Μακεδονία και Θράκη (στις 11/09), Κρήτη (στις 12/09), δυτική Ελλάδα (στις 13/09), και Θεσσαλία (14/09)  και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: αγουρέλαιο Χαλκιδικής, κεράσια τραγανά Ροδοχωρίου, κονσερβολιά Άρτας, τυρί Μετσοβόνε και πιπεριές Φλωρίνης. Το απόγευμα κάθε ημέρας, ένας διακεκριμένος μάγειρας θα ετοιμάζει live συνταγές με βάση αυτά τα προϊόντα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.