Νεα προσκληση απο την ΕΕΤΑΑ για το προγραμμα «Εναρμονιση Οικογενειακης και Επαγγελματικης Ζωης»

Αφορά τους δήμους της χώρας που εξαιρέθηκαν από τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Λύση στο πρόβλημα με τον «αποκλεισμό» από το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που δημιουργήθηκε εξαιτίας της εξαίρεσης 13 δήμων της χώρας -μεταξύ των οποίων ο δήμος Κομοτηνής- από την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση για το τρέχον σχολικό έτος επιχειρεί να δώσει η ΕΕΤΑΑ. Για αυτό τον λόγο αποφάσισε να εκδώσει νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα,  για την περίοδο 2019-2020, η οποία αφορά στα προ-νήπια ηλικίας 4-5 ετών.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΕΤΑΑ για το σύνολο των 13 δήμων η δεύτερη πρόσκληση αφορά περίπου 3.500 παιδιά αυτής της ηλικίας και η χορήγηση των vouchers θα γίνει με τους ίδιους όρους που ισχύουν στη συνολική Πρόσκληση της περιόδου 2019 – 2020, που ήδη ολοκληρώθηκε.
 
Το ποσό που συμπληρωματικά εγκρίθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία, είναι 9.000.000 ευρώ, διαμορφώνοντας τη συνολική δαπάνη για το Πρόγραμμα στα 279.000.000 ευρώ.
 
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην Ε.Ε.Τ.Α.Α., στην ιστοσελίδα της οποίας (www.eetaa.gr) από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου υπάρχουν αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των μητέρων στο Πρόγραμμα.
 

  • Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι από τις 11-24 Σεπτεμβρίου.
  • Τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 25 Σεπτεμβρίου.
  • Ενστάσεις θα μπορούν να υποβληθούν από τις 26-28 Σεπτεμβρίου.
  • Τα οριστικά αποτελέσματα  θα ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου.
  • Οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς θα αρχίσουν τυπικά από την 1η Οκτωβρίου.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.