Παραταση για την εκθεση «Ο φωτογραφος Γιωργος Σεφερης» στην Καβαλα

Μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον μεγάλο Έλληνα Νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη παρατείνουν την λειτουργία της έκθεσης φωτογραφιών του ίδιου του ποιητή «Ο φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης», μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, με σκοπό να την επισκεφτούν οργανωμένα οι εκπαιδευτικές κοινότητες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η έκθεση αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία της έγνοιας με την οποία ο Σεφέρης περιέβαλλε κάθε του δραστηριότητα. Όπως αναφέρει ο Διευθυντής του ΜΙΕΤ Διονύσης Καψάλης στον κατάλογο αυτής της έκθεσης: «Η ανάγκη του Σεφέρη να δει τα πράγματα καθαρά -τους τόπους, τα περιστατικά και τους ανθρώπους που σημάδεψαν το ταξίδι της ζωής του- είναι ίσως η κύρια διαπλαστική δύναμη πίσω από το έργο του Σεφέρη ομοούσια με την επιθυμία του να “μιλήσει απλά”, όπως την είχε εκφράσει σ’ ένα του ποίημα γραμμένο το 1942, εν καιρώ πολέμου. Και το πόσο “σωστά κανονισμένη” ήταν συχνά η φωτογραφική μηχανή του Σεφέρη ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να το διαπιστώσει στην παρούσα έκθεση, μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα της γόνιμης και μακροχρόνιας ενασχόλησης του ποιητή με την τέχνη της φωτογραφίας».

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 και θα λειτουργεί Δευτέρα και Τρίτη από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 και για τις ημέρες Τετάρτη έως και Παρασκευή η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 και από τις 18.00 έως τις 20.00.

Info
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.