Απαγορευση προσβασης στις ιστοσελιδες Barikat Online και Azınlıkça στην Τουρκια

Η τουρκική δικαιοσύνη, με απόφαση, επέβαλε απαγόρευση πρόσβασης εντός της χώρας στις δυο ιστοσελίδες του μειονοτικού τύπου της Θράκης, Barikat Online και Azınlıkça.

Η αιτία της απαγόρευσης, σύμφωνα με την απόφαση, είναι «η υποστήριξη της τρομοκρατίας, της βίας και η απειλή της εθνικής ασφάλειας» της γειτονικής χώρας.

Η διοίκηση της Barikat Online, στην ανακοίνωση που έβγαλε, αναφέρει:

«Η Barikat, απ’ τη πρώτη μέρα της ίδρυσης της συγκρούστηκε ανοιχτά μ’ όλες τις πολιτικές και παραμιλιταριστικές συμμορίες, μ’ όλους τους θρησκόληπτους νταήδες και τα νεοναζιστικά μικρόβια∙ και αγωνίστηκε για την έναρξη ενός νέου κινήματος «διαφωτισμού» στην περιοχή, την επικράτηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου.

Η Barikat είναι η λύδια λίθος στον αγώνα της καταπολέμησης του ρατσισμού, του εθνικισμού, της κρατικής τρομοκρατίας, του μιλιταρισμού, του σεξισμού, της διαφθοράς και της βρωμιάς. Δηλαδή είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια έντυπη και ηλεκτρονική εφημερίδα.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ήταν πάντοτε στο στόχαστρο των ομάδων συμφερόντων και βρόμικων εστιών στον τόπο. Οι αναγνώστες της δέχτηκαν διάφορες απειλές για να τη μποϊκοτάρουν και να μην τη διαβάσουν, έγιναν διάφορες συκοφαντίες για να δυσφημιστεί η διοίκηση και οι συνεργάτες της.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι φυσική η απαγόρευση πρόσβασης στην Barikat, στην Τουρκία του Ερντογάν… που τους δημοσιογράφους και συγγραφείς που κάνουν αντιπολίτευση τους βάζουν στις φυλακές, τους βουλευτές και τους συμπροέδρους της αντιπολίτευσης τους στέλνουν στα κελιά, και κάθε τίμιος διανοούμενος κινδυνεύει με σύλληψη.

Αλλά εμείς μπορούμε να διαβάσουμε και το εξής μήνυμα κάτω απ’ αυτή την απαγόρευση: Όποιος αντιστέκεται στο «δικαίωμα» εμπλοκής της Τουρκικής Δημοκρατίας στα εσωτερικά της μειονότητας και να τιμωρεί όσους δεν γουστάρει βάζοντας τους στην «μαύρη λίστα» –δηλαδή με μια α λα Τουρκική Δημοκρατία μέθοδο- αυτά παθαίνει.

Η μοναδική μας απάντηση σ’ αυτή τη τρομοκρατία, που θυμίζει σκοτεινές εποχές, είναι αυτή: Εμείς στη Barikat, θα συνεχίσουμε τη πάλη μας για έναν όμορφο κόσμο, μια δημοκρατική Ελλάδα και μια ευτυχισμένη μειονότητα χωρίς να φοβηθούμε, να λυγίσουμε, να σκύψουμε. Και θα συγκρουστούμε με τη λογική που θέλει να μαστουρώσει τους πολίτες της μειονότητας της Δυτικής Θράκης με τη μαστούρα του νεοοθωμανισμού, βάζοντας τους πίσω από θρησκευτικούς “σεΐχιδες”, “μπαμπάδες” και “ηγέτες”». 

Και απαγόρευση εισόδου

Απ’ τη πλευρά της Azınlıkça δεν έχει δημοσιευθεί τίποτα σχετικό με το θέμα.
Απ’ την άλλη, κυκλοφόρησε στον εθνικό τύπο πως απαγορεύτηκε η είσοδος στην γειτονική χώρα στους τρεις δημοσιογράφους της Azınlıkça, και συγκεκριμένα τους Εβρέν Ντεντέ, Αϊντίν Μποσταντζή και Φατήχ Ναζίφογλου.
Ακούγεται επίσης πως η κυβέρνηση Ερντογάν, με γραπτή επιστολή – «μαύρη λίστα» του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα και σε άλλους, δεκάδες, μειονοτικούς συμπολίτες μας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.