Προσλήψεις μόνιμων στους Δήμους Κομοτηνής, Αρριανών και Μαρώνειας-Σαπών

25.10.2017 09:32

91 άτομα σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Σε 6.667 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσουν οι δήμοι σε ανταποδοτικές υπηρεσίες. Οι 6.667 μόνιμες θέσεις, αφορούν αιτήματα από τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας, έχουν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και αποτελούν τη μεγαλύτερη προκήρυξη μόνιμων θέσεων που έχει υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια. Τα αιτήματα των δήμων έχει επικυρώσει με υπογραφή του, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ θα περάσουν και από το γραφείο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τρεις από τους τέσσερις Δήμους του Νομού Ροδόπης και συγκεκριμένα τους Δήμους Κομοτηνής, Αρριανών και Μαρώνειας-Σαπών. Αθροιστικά στους τρεις ανωτέρω Δήμους θα γίνουν 91 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων και ειδικότερα: 67 στον Δήμο Κομοτηνής, 13 στον Δήμο Αρριανών και 11 στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών. Σημειώνεται ότι, όσον αφορά στον Δήμο Κομοτηνής, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, ενέκρινε το σύνολο των θέσεων που ζητήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο. 

Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των μόνιμων υπαλλήλων, όπως είναι γνωστό θα προχωρήσει μέσω ΑΣΕΠ και αφορά αποκλειστικά τα αιτήματα των δήμων, προκειμένου να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, κατά κύριο λόγο στον τομέα της καθαριότητας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα έγιναν από τους δήμους, όταν κρίθηκε αντισυνταγματική η ανανέωση συμβάσεων στους υπαλλήλους που δουλεύουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως ο τομέας της καθαριότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αιτήματα των δήμων για τις 6.667 θέσεις θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για το νέο διαγωνισμό με την προκήρυξη να αναμένεται να βγει στον αέρα προς το τέλη του 2017.

Ειδικότητες

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, Εργατών Συνοδών Απορριμματοφόρων, κ.α. 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine