Τα smartphones φερνουν κοντα το Μουσικο Σχολειο Κομοτηνης με σχολεια απο πεντε χωρες της Ευρωπης

Σε δύο προγράμματα Erasmus+ θα συμμετέχει το Σχολείο

Τη συμμετοχή του σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ γνωστοποίησε χθες το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Πρόκειται για τα προγράμματα «Mobile applications to ease learning for students» και«Technology and ICT in education». Τα προγράμματα υλοποιούνται από 01.09.2017 έως 31.08.2019 και η συγχρηματοδότηση του έργου ανέρχεται σε 23.390 ευρώ για το καθένα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μαθητών μαζί με τους εταίρους τους. Το πρώτο πρόγραμμα περιλαμβάνει εταίρους από την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Τουρκία και το δεύτερο από Ιταλία, Σουηδία, Ρουμανία και Τουρκία.
 
Στόχος των προγραμμάτων είναι οι μαθητές να βελτιώσουν τις γνώσεις τους όσον αφορά τα εργαλεία ΤΠΕ για εκπαιδευτικούς σκοπούς, τις πρακτικές δεξιότητες σχετικές με το σχεδιασμό μίνι μαθημάτων, τα ψηφιακά εργαλεία, τα ηλεκτρονικά κουίζ, τα ψηφιακά έργα τέχνης, τα κίνητρα, τα σχολικά αποτελέσματα, την εμπειρία μιας άλλης κουλτούρας, την αύξηση της προσαρμοστικότητας και των πολιτισμικών διαφορών που καθιστούν την Ευρώπη τόσο διαφορετική και εν τούτοις ενιαία.
 
Επίσης, θα επωφεληθούν από τα αποτελέσματα των έργων, θα εξοικειωθούν με την έννοια της ετερότητας και θα διδαχθούν τις αξίες της ανοχής, του αμοιβαίου σεβασμού και της αποδοχής.  Αυτά τα οφέλη θα μεταφραστούν βραχυπρόθεσμα σε θετικό κλίμα στο σχολικό περιβάλλον και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, στην ανάπτυξη των μαθητών ως ανεκτικών ατόμων που μπορούν να συνυπάρχουν ειρηνικά με ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από αυτούς.
 
Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του σχολείου «η χρήση των smartphones αποτελεί must ανάμεσα στους έφηβους μαθητές, με αποτέλεσμα, να αποτελεί το απαραίτητο  gadget τους. Θέλοντας να ενθαρρύνουμε τους μαθητές να κάνουν έξυπνη και ενεργητική χρήση των  σύγχρονων τεχνολογιών της πληροφορίας  στον τομέα του σχεδιασμού και της ανάπτυξης εφαρμογών μέσω κινητών τηλεφώνων, θα ωθήσουμε τους μαθητές να περάσουν από την  παθητική κατανάλωση εφαρμογών για κινητά, στην ενεργό χρήση των εργαλείων ανάπτυξης για κινητά τηλέφωνα».
 
Απώτερος στόχος και των δύο έργων είναι η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου. Επιπρόσθετα, οι δραστηριότητες του προγράμματος θα προωθήσουν την πρακτική εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, την διεύρυνση των οριζόντων μέσω της επαφής με διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες και κουλτούρες  και την ενίσχυση των «ήπιων δεξιοτήτων», δηλαδή επικοινωνία, συνεργασία, αυτοπεποίθηση και επινοητικότητα.
 
Βάσει της επιχορήγησης, θα υλοποιηθεί η κινητικότητα 26 μαθητών και καθηγητών ανά πρόγραμμα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε διεθνείς δραστηριότητες μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης που θα οργανωθούν στην Σουηδία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Τουρκία  και την Ελλάδα. Επιπλέον, οι καθηγητές θα συμμετάσχουν σε διεθνείς συναντήσεις σχεδιασμού προγραμματισμένες στη Ρουμανία, την Σουηδία και την Τουρκία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στα έργα είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες παρέχεται μεταφορά, διαμονή, γεύματα, ελκυστικές δραστηριότητες ΤΠΕ, ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα ελεύθερου χρόνου, ασφάλιση, γλωσσική, πολιτιστική και παιδαγωγική προετοιμασία πριν από τις διεθνείς συναντήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.