Υποθεση βιασμου και αιμομιξιας απασχολησε το Μεικτο Ορκωτο Εφετειο Θρακης

50 χρόνια κάθειρξης στον κατηγορούμενο

Ένοχο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση, αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση και ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση έκρινε τον Α.Λ. το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, καταδικάζοντάς τον σε 50 χρόνια κάθειρξης.
 
Ο Α.Λ. κατηγορούνταν ότι προέβη στις προαναφερθείσες πράξεις στην Κομοτηνή εναντίον της κόρης του, από το 2006 σε ηλικία 6 ετών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009, οπότε  και η μητέρα της έφυγε από την Κομοτηνή και επέστρεψε στην Αθήνα, όταν η πρώτη της μίλησε για την κακοποίηση.
 
Εκεί η μικρή διαγνώστηκε με έρπητα ζωστήρα στα γεννητικά όργανα (τύπου 2) και υποβλήθηκε σε θεραπεία, ενώ μετέπειτα ιατροδικαστική εξέταση διαπίστωσε ότι ο παρθενικός υμένας είχε παλαιό τραύμα και ήταν διακορευμένος. 

Η κατάθεση της μητέρας 

Στην κατάθεσή της η μητέρα του θύματος περιέγραψε πως είχαν επανασυνδεθει με τον πατέρα της μικρής, ο οποίος λίγο μετά τη γέννησή της είχε εκτίσει ποινή για ναρκωτικά και μετακόμισε στην περιοχή μας από την Αθήνα μαζί με την μικρή και την μεγαλύτερη της κόρη, που είχε αποκτήσει από τον πρώτο της σύζυγο.
 
Η μικρή είχε ήδη έρθει στην Κομοτηνή για μερικές μέρες το προηγούμενο διάστημα, όταν και αργότερα κατέθεσε ότι έγινε η πρώτη επίθεση.
 
Οι πρώτες ανησυχίες από πλευράς της μητέρας προέκυψαν όταν εντοπίστηκαν σταγόνες αίματος στο εσώρουχο του παιδιού και όταν εξετάστηκε στο νοσοκομείο η γιατρός εντόπισε μια μικρή τρίχα στα γεννητικά της όργανα.
 
Περαιτέρω έλεγχος δεν εντόπισε όμως άλλα ευρήματα και το αίμα αποδόθηκε σε λοίμωξη.
 
Τελικά τον Δεκέμβριο του 2009 η μικρή μίλησε στη μητέρα της για συμβάν που είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα, και αυτή πήρε τις κόρες της και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου το παιδί ανέβασε πυρετό και το νοσοκομείο διέγνωσε έρπητα ζωστήρα στα γεννητικά της όργανα, για τον οποίο υποβλήθηκε σε θεραπεία, ενώ μετέπειτα ιατροδικαστική εξέταση διεπίστωσε ότι ο υμένας ήταν διακορευμένος. 

Ζήτησε ενοχή για όλα ο εισαγγελέας 

Στην υπεράσπισή του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και δήλωσε πως η μικρή είχε ισχυρή φαντασία, ενώ απέδωσε την κατάθεση εις βάρος του, στην οποία περιγράφοντας περιπτώσεις των πράξεων του κατηγορητηρίου, είτε σε αυτή την φαντασία είτε σε υποβολή εκ μέρους της μητέρας της.
 
Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας αφού εξέθεσε τις πτυχές της υπόθεσης, ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου κατά το κατηγορητήριο.
 
Από πλευράς της υπεράσπισης τονίστηκε η εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί η μικρή το 2008, ενώ αναφέρθηκε και στον βίο του κατηγορουμένου εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.
 
Τελικά το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για όλες τις κατηγορίες, όπως και πρωτόδικα, καταδικάζοντας τον συνολικά σε 50 χρόνια κάθειρξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.