10 χρονια για την αποπειρα ανθρωποκτονιας στο Μικρο Πιστο

Από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης τον Π.Χ. κρίνοντάς τον ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοχρησία.
 
Το συμβάν συνέβη στο Μικρό Πιστό τον Μάιο του 2011 και ήταν αποτέλεσμα της διένεξης δύο γειτόνων για το πού και πώς παρκάρει ο ένας το αυτοκίνητό του. Η κατάληξη του συμβάντος ήταν με τον ένα εξ αυτών με σκάγια στα πλευρά και τον άλλο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία.
 
Ο οδηγός του οχήματος, είχε την συνήθεια να παίρνει σπινιάροντας την στροφή έξω από το σπίτι του κατηγορούμενου, μιας και τότε διέμενε με την οικογένειά του στο παρακείμενο σπίτι της γιαγιάς του, ενοχλώντας και με το θόρυβο τον κατηγορούμενο.
 
Παρά τις παραινέσεις του κατηγορούμενου, αυτός δεν σταμάτησε, και τελικά την ημέρα του συμβάντος μετά από αντιδικία πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, τα σκάγια της οποίας τραυμάτισαν τον οδηγό στο πλευρό.
 
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως η συνεχής αντιδικία τον έφερε στα όρια του για αυτό και χρησιμοποίησε το όπλο για να τον φοβερίσει και προσπάθησε να τον εκφοβίσει πυροβολώντας επάνω από αυτόν.
 
Απέδωσε δε ότι βλήθηκε το θύμα στο γεγονός ότι το φυσίγγιο εντός της καραμπίνας ήταν διασποράς, και για αυτό τον χτύπησαν στην πλάτη.
 
Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ζήτησε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος κατά το κατηγορητήριο, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό ότι έδειξε στοιχεία καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του.
 
Από την πλευρά της υπεράσπισης τονίστηκε ότι αφενός ο κατηγορούμενος δεν σημάδεψε τον παθόντα, αφετέρου δε η ψυχική του κατάσταση δεν ήταν ήρεμη, και πρόθεσή του ήταν να εκφοβίσει, και όχι να πυροβολήσει τον παθόντα.
 
Για αυτό και ζήτησε την μεταβολή της ποινής σε πρόκληση απλής σωματικής βλάβης από απλή αμέλεια.
 
Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, με ποινή 10 ετών κάθειρξης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 1 χρόνο για την οπλοχρησία, συνολικά δηλαδή 10 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.