Οδοιπορικο στη λαικη παραδοση απο τους Εβριτες

Σύλλογοι από την Νάουσα και τη Βύσσα ενώθηκαν στη σκηνή με τους Εβρίτες για ένα ταξίδι στην ελληνική παράδοση

Ένα οδοιπορικό στην ελληνική παράδοση ήταν η εκδήλωση «Φίλοι μ’ καλωσορίσατε» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης  το απόγευμα του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΔΠΘ, στην πανεπιστημιούπολη.
 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν τραγούδια και παρουσιάστηκαν χοροί από τον Πόντο, την Καππαδοκία, τη Λήμνο, την Φλώρινα, τη Δυτική Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία.
 

Στην εκδήλωση καλεσμένοι ήταν η «Εύξεινος Λέσχη» Επισκοπής Νάουσας, ένας ποντιακό σύλλογος που στηρίζει τις ποντιακές παραδόσεις της περιοχής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Βύσσας «Στέφανος Καραθεοδωρής», που έχει αρκετές πολιτισμικές ιδιαιτερότητες στα στοιχεία του λαϊκού του πολιτισμού, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρηστος Χατζηπέμπου, τονίζοντας πως σε συνδυασμό με τα χορευτικά του συλλόγου επιχείρησαν ένα οδοιπορικό σε διάφορες περιοχές που είχε παρουσία διαχρονικά ο Ελληνισμός.
 

Ο λαϊκός πολιτισμός στην Ελλάδα, σημείωσε, έχει μια σύνθεση, μια ποικιλότητα από την οποία αναδεικνύονται τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας. Για αυτό και ο Σύλλογος Εβριτών, παρόλο που έχει ως βάση τη Θρακιώτικη παράδοση, προσπαθούν να είναι ανοιχτοί σε όλο τον πληθυσμό της χώρας και τις ποικιλομορφίες του.
 
Αυτός ήταν και ο στόχος τους, να κάνουν κάτι ξεχωριστό που θα συνδυάσει πολλές περιοχές της χώρας με τις λαϊκές παραδόσεις των Ελλήνων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.