Παρουσιαση του μυθιστορηματος «Ναιρι» της Χαρας Κοσεγιαν

Σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη στις 15 και 16 Δεκεμβρίου

Οι Αρμενικές Κοινότητες Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Αντ. Σταμούλη και το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο των Αρμενίων “Χαμασκαϊν” παραρτήματος Ξάνθης θα παρουσιάσουν το μυθιστόρημα της Χαράς Κοσεγιάν «Ναϊρί».
 
Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρμένικης Κοινότητας Ξάνθης (Αγ. Ελευθερίου 54) την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, και ώρα 20.30 και στο Εθνογραφικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, (14ης Μαΐου 63) το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, και ώρα 19.00.
 
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Θανάσης Μουσόπουλος και η διδάκτωρ Λαογραφίας του ΔΠΘ κ. Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου. 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου 

Ναϊρί, η κίνηση και η συνάντηση των νερών έφερε κι έσμιξε ζωές που κίνησαν από αλλού να συναντηθούν στον ίδιο τόπο, την Κύπρο, για τον ίδιο λόγο, ένα συνέδριο διαλεκτολογίας, να μιλήσουν για το πριν και το τώρα και να αλλάξουν το αύριο.
 
Έλληνες, Αρμένιοι, Κούρδοι, Πόντιοι, Κύπριοι, αναμοχλεύουν μνήμες, ζουν το πάθος, ανακαλύπτουν ρίζες, ακροβατώντας στα όρια με ίντριγκες και δυσανάγνωστες εμμονές.
 
Η ζωή, χείμαρρος ορμητικός, θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους φόβους και τα όνειρά τους. Θα τους αποκαλύψει και θα τους δοκιμάσει. Κάποιων θα αλλάξει κυριολεκτικά από την αρχή. Ανατρεπτικά.
 
Υδάτινα ρυάκια οι ζωές των ανθρώπων, που καθώς συναντιούνται, φουσκώνουν ή αδειάζουν, σπέρνουν και παρασέρνουν, καταστρέφουν ή καρπίζουν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.