Με έμφαση στον τουρισμό η πρώτη απόφαση του νέου Δ.Σ. του ΕΒΕ Ροδόπης

29.12.2017 11:13

Ομόφωνη η συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ENI CBC MEDITERRANEAN SEA BASIN»

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Η πρώτη απόφαση του νέου Δ.Σ του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης είναι η συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον τουρισμό, συνολικού προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ, και συγκεκριμένα για το ΕΒΕ Ροδόπης, 135.000 ευρώ.
 
Τη συμμετοχή του στη δράση «Tourism Digital Revolution In The Med Countries – State Of The Art And Megatrend», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ENI CBC MEDITERRANEAN SEA BASIN», αποφάσισε ομόφωνα το νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ροδόπης κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου κ. Αντώνη Γραβάνη.
 


Ο κ. Αντώνης Γραβάνης στην εισήγησή του τόνισε ότι «πρωταρχικός στόχος του Επιμελητηρίου είναι η αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και η ευρωπαϊκή δικτύωση, όχι μόνο για προγράμματα, αλλά και για προώθηση πολιτικών κρίσιμων για την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτό θα μεταφέρουμε εφαρμοσμένες λύσεις απευθείας στην περιοχή μας, ώστε να μην ανακαλύπτουμε κάθε φορά τον τροχό, αλλά να προχωράμε από εκεί που κάποιοι άλλοι έχουν ήδη φτάσει».
 
Σύμφωνα με την εισήγηση βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα και η συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη, ενώ οι επιμέρους στόχοι είναι:
 
  • Η αξιολόγηση στοχευμένου τουρισμού σε αγροτικές περιοχές σε σχέση με την αειφόρα ανάπτυξη τοπικών γαστρονομικών προϊόντων.
  • Η δημιουργία πλατφόρμας καταγραφής της εμπειρίας του πελάτη-επισκέπτη από την αρχή ως το τέλος.
  • Η δημιουργία μοντέλου διαχείρισης της επισκεψιμότητας στην περιοχή.
  • Η δημιουργία τριών τουλάχιστον εφαρμογών κινητού τηλεφώνου για την καταγραφή αυτών των εμπειριών και τον διαμοιρασμό τους σε πιθανούς μελλοντικούς πελάτες.
  • Η δημιουργία σημείων ενημέρωσης επισκεπτών.
  • Η προώθηση μέσω του διαδικτύου ώστε να γίνουν οι επισκέπτες, εκπρόσωποι της περιοχής.
 
Επικεφαλής εταίρος είναι το Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Καζέρτα Ιταλίας και θα συμμετέχουν επίσης το Εμπορικό Επιμελητήριο Τυνησίας, και δύο πανεπιστήμια από την Παλαιστίνη και την Ιορδανία.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine