Τα Θεοφανεια γιορτασαν στους Προσκυνητες και την Καρυδια

Με τα μικρά παιδιά πρωταγωνιστές

Τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, αλλά και της Ροδόπης. Πέραν των επίσημων τελετών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, τελετές καθαγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων και στον οικισμό των Προσκυνητών, αλλά και στον οικισμό της Καρυδιάς, παρουσία επίσης πολλών κατοίκων αλλά και επισκεπτών των δύο οικισμών, που εκμεταλλεύτηκαν την ηλιόλουστη μέρα.
 

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στους Προσκυνητές ήταν κατάμεστος, κυρίως με νεαρά παιδιά που περίμεναν τη σειρά τους για τη Θεία Μετάληψη, ενώ αντίστοιχα μεγάλος ήταν ο αριθμός των νεαρών παιδιών, που  έπεσαν στο σιντριβάνι της Παλιάς βρύσης, μετά την ρίψη του Σταυρού, τον οποίο και έπιασε ο Κωνσταντίνος Καρταλάκης, ο οποίος έλαβε δώρο έναν αναμνηστικό σταυρό.
 

Ωστόσο το σύνολο των παιδιών έλαβαν αναμνηστικά δώρα, από δύο τετράδια και ένα στυλό, με ευχές για «καλή φώτιση». Αξίζει να σημειωθεί πως τον αγιασμό των υδάτων τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, π. Παύλος Σαπουνίδης, παρουσία μεταξύ άλλων της αντιδημάρχου Μαρώνειας – Σαπών κ.Κυριακής Πατσάρα και του Προέδρου της τοπικής Κοινότητας κ.Πάνου Παρασκελίδη.
 

Αντίστοιχη τελετή πραγματοποιήθηκε και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, υπό τον π. Ιωάννη Τρέσαλο, ενώ τον Σταυρό ανέσυρε ο 11χρονος Κωνσταντίνος Πανέρης, ο οποίος επίσης έλαβε έναν χρυσό σταυρό ως δώρο.
 
* Οι φωτογραφίες της Καρυδιάς είναι της κ. Βασιλικής Φιλιππίδου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.