Ο Φαρμακευτικος Συλλογος για τις προωθουμενες αλλαγες στα ωραρια λειτουργιας των φαρμακειων

«Η ασυδοσία που θα επικρατήσει, θα καταργήσει ουσιαστικά τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις»

Ανακοίνωση για τις αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων, που προβλέπονται σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης.
 
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει πως με αυτόν τον τόπο η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τον θεσμό των εφημεριών και των διανυκτερεύσεων, με τις επιπτώσεις των αλλαγών να υφίστανται «πάλι πρώτοι οι ασθενείς  και οι ασφαλισμένοι και βέβαια οι φαρμακοποιοί», προοικονομώντας πως θα επικρατήσει ασυδοσία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η Κυβέρνηση με τις υπό νομοθέτηση διατάξεις για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων  θέτει σε κίνδυνο τον θεσμό των εφημεριών και των διανυκτερεύσεων και  συνεχίζει το  καταστροφικό έργο των προκατόχων της, «ρυθμίζει» το ωράριο λειτουργίας … απορρυθμίζοντας το , θεωρώντας ότι οι νόμοι της αγοράς μπορούν να εφαρμοστούν και στην Υγεία.
 
Τις επιπτώσεις της δήθεν «απελευθέρωσης προς όφελος του ανταγωνισμού»  θα τις υποστούν πάλι πρώτοι οι ασθενείς  και οι ασφαλισμένοι και βέβαια οι φαρμακοποιοί , ότι ακριβώς έγινε  και με τα ΜΥΣΥΦΑ που οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν, όπως ακριβώς είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει.
 
Είναι προφανές ότι η ασυδοσία που θα επικρατήσει, θα καταργήσει ουσιαστικά τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις ,θα προκαλέσει  σύγχυση στους πολίτες που δεν θα γνωρίζουν πότε ανοίγουν  και πότε κλείνουν τα φαρμακεία. Θα ακολουθήσουν προβλήματα στην προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα τους, γιατί ο ανταγωνισμός θα προκαλέσει το κλείσιμο των μικρών φαρμακείων που βρίσκονται σε μη κεντρικά σημεία και βέβαια ανοίγει η κερκόπορτα για την είσοδο επιχειρηματικών συμφερόντων στην φαρμακευτική περίθαλψη.
 
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί σε ετοιμότητα και εγρήγορση τους Φαρμακοποιούς της  χώρας. Έχουμε αποδείξει ότι οι Υπουργικές Αποφάσεις  καταρρίπτονται και τα Μνημόνια απαξιώνονται».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.