Κεντρο Αναπτυξης Ελληνικου Εμποριου και Επιχειρηματικοτητας θελει να φερει στην Κομοτηνη ο Εμπορικος Συλλογος

Στην Αθήνα για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2017 η πρόεδρος κ. Κική Κωνσταντινίδου

Στη δημόσια παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Μουσικής Αθηνών, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος,
βρέθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, που παρακολούθησε την παρουσίαση μαζί με συναδέρφους επαγγελματίες από τη Ροδόπη αλλά και όλη τη χώρα.
 
Εκεί είχε την ευκαιρία να έχει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, όσο και με προέδρους άλλων συλλόγων με τους οποίους θέλουν να έχουν βαθύτερη συνεργασία στο μέλλον.
 
Με τον κ. Κορκίδη συζήτησαν για τη συνεργασία και τη βοήθειά του στα θέματα παραεμπορίου, που πλήττουν ιδιαίτερα την περιοχή μας λόγω της γειτνίασης με τη Βουλγαρία, αλλά και για το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
 
Το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΚΑΕΛΕ) είναι ο αναπτυξιακός βραχίονας της ΕΣΕΕ, έχει πιστοποιηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,  με έδρα την Αθήνα και πιστοποιημένες δομές (Παραρτήματα) σε Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια,  Τρίκαλα και Πάτρα, καθώς και γραφεία σε Λιβαδειά, Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης.
 
Αυτόν τον αναπτυξιακό βραχίονα θέλει να φέρει στην περιοχή μας ο Εμπορικός Σύλλογος, που θα βοηθήσει στη συνεχιζόμενη κατάρτιση και εκπαίδευση επαγγελματιών και όχι μόνο.
 
Ακόμα βέβαια η προσπάθεια αυτή βρίσκεται στα σπάργανα, όμως θα συνεχίσουν τις επαφές το επόμενο διάστημα ώστε να θέσουν τις βάσεις για τη λειτουργία του στην Κομοτηνή, μιας και δεν υπάρχει κάποιο.
 
 

Ποιες οι ανάγκες της επιχειρηματικότητας 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης είχαν και επαφές με προέδρους εμπορικών συλλόγων με τους οποίους συζήτησαν την περίπτωση συνεργασίας, καθώς και αμοιβαίων επισκέψεων, ώστε να ανταλλάξουν κάποιες απόψεις για να κάνουν πιο ελκυστικό το εμπόρια αλλά και την τουριστική ανάπτυξη εκατέρωθεν.
 
Αυτό που προέκυψε από την όλη εκδήλωση για το τι προσδοκεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα το 2018, σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου, είναι να αντιμετωπίζεται ισάξια σαν ένας κοινωνικός εταίρος και μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας που μόνο από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έρθει.
 
Άλλωστε η Ευρώπη ήδη έχει αρχίσει να στηρίζει τον μικρό επιχειρηματία και τον μικρό έμπορο, τόνισε, και αυτό που θέλουν είναι ένα σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημά τους για τη θέσπιση επιχειρηματικού ακατάσχετου τροφοδότη λογαριασμού, που θα δώσει καλύτερη ρευστότητα στις επιχειρήσεις, αλλά και την άρση των capital controls.
 
Μέσω της άρσης των capital controls θεωρούν πως θα μπορέσει να δοθεί διά των τραπεζών μια ώθηση μέσω μικρών δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν αυτές που άντεξαν μέχρι τώρα και έβαλαν πλάτη στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, να έχουν ένα καλύτερο αύριο.
 
Τέλος θέλουν ο εξωδικαστικός μηχανισμός να γίνει πιο προσιτός σε περισσότερους επαγγελματίες, για να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό και να έχουν μια καλύτερη ανάπτυξη και να αναδιαρθρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.