Κομοτηνή: Συλλαλητήρια από το ΠΑΜΕ την Παρασκευή και τη Δευτέρα για το πολυνομοσχέδιο

12.01.2018 11:01

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το δικό της κάλεσμα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ Ροδόπης στην πόλη μας απευθύνει ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και τη Δευτέρα, ημέρες κατά τις οποίες αναμένεται να συζητηθούν και να ψηφισθούν, αντίστοιχα, οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. 

Στο κάλεσμά της ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ) αναφέρει: 

«Εργαζόμενη, Ανεργη, Νέα Μητέρα, Συνταξιούχε,
 
Η ΟΓΕ σε καλεί σε αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια στο βάρβαρο πολυνομοσχέδιο, με τα μέτρα-καταπέλτη που φέρνει η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να κλείσει την 3η “αξιολόγηση”.  Αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό χτύπημα στα δικαιώματα, στις ζωές μας, στις ζωές των παιδιών μας. Έρχονται νέες ιδιωτικοποιήσεις, νέοι “κόφτες” στην υγεία και στα κοινωνικά επιδόματα.
 
Πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των θυσιών που μας καλεί η κυβέρνηση να κάνουμε εμείς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην πόλη και στην ύπαιθρο. Οχι για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας καλύτερα, αλλά για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Γι αυτό και η κυβέρνηση δέχεται τα συγχαρητήρια από τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοξενοδόχους.
 
Θέλουν να χτυπήσουν τη συλλογική δράση των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών που είναι τα μεγαλύτερα θύματα της εργοδοτικής βίας και τρομοκρατίας. Γι αυτό και ετοιμάζονται να βάλουν ταφόπλακα  στα δικαίωμά μας στην απεργία που είναι το όπλο μας για να διεκδικήσουμε τα εργασιακά, κοινωνικά μας δικαιώματα.
 
Κυβέρνηση, ΕΕ και επιχειρηματικοί όμιλοι, με τις πλάτες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών μας θέλουν απομονωμένες, φοβισμένες, απογοητευμένες και καθημερινά βάζουν εμπόδια στη συμμετοχή μας στην κοινωνική, συνδικαλιστική δράση.
 
Έτσι μπορούν να μας ξεζουμίζουν καλύτερα με τη μερική απασχόληση,  την εκ περιτροπής εργασία, τα ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης, την εργασία με το  μπλοκάκι, την εντατικοποίηση της δουλειάς.
 
Να αποφασίζουν αυτοί πότε και αν θα γίνουμε μητέρες, θεωρώντας κόστος τη μητρότητα.
Φτάνει πια!
 
Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αγωνιστική μας δράση για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.
 
Δίνουμε μαζική και δυναμική απάντηση στα σχέδια τους ενώνοντας τη φωνή μας με δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σ’ όλη την Ελλάδα που καλούν σε απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη 2018.
 
Διεκδικούμε:
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.
  • Κανένα εμπόδιο στην προκήρυξη απεργιών, στην ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, στις εργατικές διεκδικήσεις
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα
  • 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
  • Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. 
 
-  Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12.1.2018
στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
-  Είμαστε όλες παρούσες στο συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης των μέτρων, τη Δευτέρα, 15.1.2018 ώρα 6.00 μμ στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine